Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, юни 03, 2010

Недим Генджев:Вървете, попитайте тези някои мургави братя дали знаят фатиха какво е ?

Имами протестират срещу възстановяването на Недим Генджев като главен мюфтия !

© Снимка: БГНЕС

Районни мюфтии и имами протестираха днес срещу възстановяването на Недим Генджев като председател на Висшия мюсюлмански съвет и единствен легитимен духовен водач на мюсюлманите, след като Върховният касационен съд в началото на май постанови, че последната мюсюлманска конференция от 31 октомври 2009 г. е нелегитимна. Районните мюфти и имамите обаче заявиха, че никой от тях не застава зад Генджев и в декларация призоваха да се регистрира последната им конференция, на която за главен мюфтия бе избран Мустафа Хаджи.

С това шествие искаме да заявим нашето несъгласие с извършеното от нашите съдебни органи, които са призвани да слушат гласа на народа, а не на определени личности, останали далеч в нашата история, заявиха Айдън Мохамед, районен мюфтия на Гоце Делчев, и Абдулах Салих, районен мюфтия на Пазарджик. "Не искаме да ни върщат към подобни моменти, в които налагаха със сила нашите религиозни лидери", посочиха мюфтиите. Не взеха под внимание гласа на народа, а взеха под внимание словото на един капитан от Държавна сигурност, който се опита да направи още веднъж по свой начин манипулация, една измама и да се обяви за лидер, добавиха те. "Ние такъв лидер никога не сме имали и никога няма да позволим той да бъде наш представител във вероизповеданието", категорични бяха имамите. Днес ние сме тук, утре ще докараме хората, които представляваме, но никога няма да се откажем от правото ние да си избираме религиозния водач, а не някой да идва и да ни го налага, казаха още двамата.

Това не са имами, заяви на свой ред Недим Генджев. "Вървете, попитайте тези някои мургави братя дали знаят фатиха какво е. И аз мога да кажа, че този е имам, да им сложа някои чалми, да докарам една група хора, да кажа "Ето, протестират" ... Само мога да Ви кажа, че имамите не напускат района на молитвените домове, които обитават", каза Генджев. Той поиска да предадат на съдия-изпълнител сградата мюфтийството и да позволят да се направи ревизия. "Това е страх. Аз няма да правя ревизия, аз не съм ревизор ... Има си органи, има държавен орган, те ще направят ревизията и каквото покаже вече ревизията, това ще бъде, ама те точно това ги е страх. Трябва да кажат къде са милионите, които са идвали от държавата за 10 години. 282 джамии са без имами, не получават заплати, нека да кажат за какво не им дават заплати", посочи Генджев.

Кого конкретно обвиняват протестиращите мюфтии за настоящата ситуация, кога ще има конференция за избор на нов главен мюфтия, какви са плановете на Недим Генджев за мюсюлманското вероизповедание и биха ли се обединили протестиращите имами с Недим Генджев можете да чуете в звуковия файл с репортажа на Снежана Иванова.бнр


Минаре България

1 коментар:

  1. Добър въпрос задава:Къде са парите за тези 10 год?
    Странно,че ,,имамите не напускат мястото за молитви'',все едно на други места не могат да се молят или хората не могат да правят намаз и някой не официален имам да води намаза!?

    Странно е и,че имамите са обвинени,че ,,мургавите''не знаят ал Фатиха.не може да нарича с расистки имена братя Мюсюлмани,колкото и отклонени да са...

    мисля,че Н.Генджев няма достатъчно знания по Ислям или не ги прилага(което е даже още по-лошо)така,че не бих дала гласа си за него.

    ОтговорИзтриване


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи