Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

събота, юни 19, 2010

ДПС се бърка в религиозните дела на мюсюлманите в България

Насаждат на мюсюлманите у нас мнение, че се връща Възродителният процес

Бившият районен мюфтия на Пловдив Хаджи Садък ще е новият главен мюфтия на мюсюлманите у нас. Той ще заеме мястото на отстранения от съда Мустафа Хаджи, ако гласуването след няколко седмици мине успешно. „Това обаче няма как да се случи, защото 15 от 30-те членове на върнатия от съда Висш мюсюлмански духовен съвет, който трябва да избере ръководните органи, са мъртви", коментира Хаджи Ниджатин Мустафов пред PRO.BG. Той е районен мюфтия на Централна Северна България.

Мустафов обвини Недим Генджев в търговия „с мъртви души". „Ако продължат опитите за налагане със сила на генерал от Държавна сигурност мюсюлманите ще протестират", категоричен е той. Според него у обикновените мюсюлмани се насаждало мнението, че се връща Възродителният процес. Решението на Върховния касационен съд от 18 май да възстанови Недим Генджев за легитимен председател на Мюсюлманския духовен съвет предизвика брожение сред мюсюлманите у нас и задълбочи интригата.

Недим Генджев няма съмнение, че е легитимният духовен водач. Той дори има намерение да направи финансови одити за последните 10 години на районните мюфтийства и да плати заплатите на имамите. Според представителя на сегашното ръководство - Хаджи Ниджатин Мустафов, „правният абсурд е създаден от държавата". „Последната национална мюсюлманска конференция от 31 октомври 2009 г. е напълно редовна и в момента вероизповеданието има легитимни органи", коментира той.

дарик / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи