Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

събота, юни 19, 2010

Мюсюлмани от търновско и габровско не искат да спазват българските закони

Мюсюлмани от региона протестираха срещу решение на ВКС

Близо 200 мюсюлмани от търновско и габровско се обявиха срещу решение на Върховния касационен съд, което на практика връща Недим Генджев като главен мюфтия. То бе постановено на 12 май и не подлежи на обжалване. Съдът отказа да регистрира решенията на Националната конференция, проведена на 31 октомври 2009 г., която избра за нов главен мюфтия д-р Мустафа Хаджи. По време на протеста пред джамията в старата столица те издигнаха плакати с надписи "Връщането на Генджев е позор за България пред Европа!", „Не на престъпниците и крадците на вакъфи!" и „Възродителният процес е в ход!". Митингът беше организиран от Районното мюфтийство. Сред присъстващите бе народният представител от ДПС Хасан Хаджихасан, както и всички имами и ръководствата на мюсюлманските настоятелства от 11 големи общини от двете области.

"Тук съм като редови мюсюлманин, за да изразя протеста си срещу решението на Върховния съд да върне като наш духовен водач кадър на Държавна сигурност. Дано да съм лош пророк, но мисля че правителството има пряко участие в това и целта е да има два синода както имаше в православната църква. 800 000 мюсюлмани заставаме зад законно избрания ни духовен водач д-р Мустафа Хаджи", коментира Хасан Хаджихасан. Според него основната цел на Недим Генджев са вакъфските имоти.

Чуйте повече в звуковия файл.

дарик / Минаре България




25 кандидат-депутати на ДПС са били агенти на ДС

29-06-2009

ДПС има най-много агенти от бившата държавна сигурност в кандидатските си листи за национален парламент. Според решението на комисията по досиетата от вчера 25 души от партията на Ахмед Доган са с агентурно минало. Включително и самият лидер на политическата сила. Агент на ДС е бил също така настоящият министър на земеделието и храните Валери Цветанов. Също така са били вербувани и депутатите от 40-ия парламент Лютви Местан и Рамадан Аталай. Към структурите на репресивния апарат на комунистическия режим е принадлежал и известният напоследък кмет на община Гърмен – Ахмед Башев, който е мажоритарен кандидат на ДПС в Благоевград. Той беше арестуван от Агенция „Държавна сигурност” заради подозрения в корупция.

Партията, в чиято предизборна платформа борбата с корупцията е приоритет номер 1, а именно РЗС, също е номинирала бивши агенти на ДС в листите си. Партията на Яне Янев има в редиците си 9 души с агентурно минало. Единият от тях е лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, който е мажоритарен кандидат от листата на РЗС в Русе. Също така и народният представител от 40-ия парламент Бойко Ватев.

Коалиция "Новото време", които предизборно лансират идеята за морал в политиката и се обявиха като негов гарант, имат четирима кандидати за депутати, които са работили за репресивните органи.

Герберите също не са проверили бъдещите си народни представители дали се били агенти на ДС. Партията на Бойко Борисов има сред своите мажоритарни кандидати петима човека, които са били агенти. Сред тях е директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров, който е мажоритарен кандидат и водач на листата на генералската партия в Бургас. Вчера Димитров призова в ефир всички кандидат-депутати да разкрият своите досиета в ДС пред избирателите.

"Атака" също има хора с тъмно минало. Петима са бившите агенти на репресивния апарат на комунистическия режим, които участват в предизборната борба от името на партията на Волен Сидеров. Един от тях е депутатът от предното Народно събрание и зам.-председател на парламентарната група Станислав Станилов.

Единствената политическа сила, която има шансове да влезе в следващото Народно събрание и няма бивши агенти на ДС в листите си, е Синята коалиция. В устава на СДС, който е част от коалицията, има изрична точка, според която сътрудници на ДС не могат да станат членове на партията или да бъдат номинирани в кандидатските листи.

новинар / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи