Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

събота, юни 19, 2010

ДПС иска да взриви България

Мюсюлмани се оплакват пред Ислямската конференция заради Генджев

Павел Тенчев

На митинг на мюсюлманите в Кърджали срещу решението на Върховния касационен съд, което възстановява Недим Генджев като глава на мюсюлманите в България, депутатът от ДПС Ремзи Осман заяви, че делегация на мюсюлманската общност в България ще се срещне с представители на организация Ислямска конференция и ще постави въпроса за грубата намеса на държавата в живота на религиозната общност.

Сред дошлите да изразят недоволството си от решението на съда бяха и кметове на общини от Кърджалийска област. Митингът се състоя преди голямата петъчна молитва в кърджалийската джамия. След службата множеството направи протестно шествие от храма до сградата на областната управа.

Според Ремзи Осман делегацията, която ще посети ислямската конференция, ще включва депутати, кметове, мюфтии, имами и редови вярващи. Щели да бъдат сезирани Арабската лига, Европейския парламент и Съвета на Европа.

"От 20 години не е имало такова брутално посегателство над мюсюлманите в България. Работата е толкова дебела, че нито Бойко Борисов, нито ДАНС могат да ни изплашат", заяви Ремзи Осман. Опитите да се наложи Недим Генджев няма да успеят, защото са в противоречие с чувствата на мюсюлманите, допълни го колегата му Лютви Местан.

дарик / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи