Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, юли 06, 2010

Франция:Да има ли бурки или не?

Франция в епичен дебат: Да има ли бурки или не?

Мюсюлманките във Франция: жени, които нямат избор?

Дебатът по законопроект, който забранява на жените във Франция да носят бурка на обществени места, започва днес в парламента.

Според части от документа, публикувани във френската преса, неговите автори не слагат акцент точно на мюсюлманските дрехи, а посочват: „Никой не може да носи на обществено място облекло, което да крие лицето“.

Подобно поведение, според вносителите на законопроекта, представлява пренебрежение към традиционните ценности на републиката.

За нарушителките на закона, ако той бъде приет, се предвижда глоба от 150 евро.

Бурката няма да бъде сваляна директно на улицата, но жената ще бъде отвеждана в полицията за установяване на самоличността й, посочва BBC.

Много по-строго – глоба до 15 000 евро, е наказанието за мъжете, които принуждават жените да покриват лицето си пред хората. Причината за това законодателно решение е, че, както казва един от авторите на документа пред вестник „Фигаро“, жените „са често жертви, които просто нямат избор“.

Забраната на бурката, която се подкрепя и от френския президент Никола Саркози, намира отклик и в други страни в Европа.

Аналогичен законопроект вече беше одобрен от долната камара на белгийския парламент, гласуване по същата тема имаше и в Сената на Испания, който подкрепи мярката с малко мнозинство.д.бг

Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи