Къде има магазин хелял в Бургас или Бургаско?
Проблем е да се снабдя с месо и пилета,принудена съм до стана вегетарианка..
Минаре Форум
:::
хелял месо
Меркез" ООД започна производство в нова фабрика
2 - 8 Октомври
Година: 14, Брой: 40
За период от близо десет години "Меркез" ООД успя да се наложи на българския пазар като производител на месни продукти и колбаси без свинско месо и примеси, което бе необходимо за хората, които не използват продукти със свинско, а и не могат да си доставят от другаде. През последната седмица на септември фирмата премести производството си от село Брезница в новопостроена и оборудвана с машини по европейски стандарти фабрика върху площ от две хиляди кв. м в Гоце Делчев. Един от тримата съдружници във фирмата - Шабан Хаджиолиев, ни представи фирмата и начина на производство.
"Фирмата съществува от 1998 г., като в нея сме трима съдружници: Мехмед Капанък, Мехмед Капанък - баща, и аз. Реално дейност започнахме през 1998 г., но свързани с тази дейност сме от 1996 г., когато започнаха регистрации, строежи, оборудване и др. Идеята за такава дейност възникна, когато при посещението ни заедно с Мехмед през 1995 г. в Турция ни впечатли наличието на месо и месни продукти, които са без свинско месо и примеси, и решихме защо и в България да няма такива продукти и колбаси", разказва Хаджиолиев. "Различното при нашите продукти е не само, че те се приготвят от хелял месо и не съдържат свинско месо и примеси, а и това, че не използваме разни пълнители, подобрители и др., а ги приготвяме по специални турски рецепти от самото начало на производството ни. В момента пряко в производство и разнос са заети над четиридесет човека, а сега в новата ни фабрика ще започнат работа още работници. Капацитетът на предприятието е преработка на 15 тона месо дневно, разположено е на площ от 2 хиляди квадратни метра само за преработка, а следващата година ще построим кланица върху още толкова пространство, с поточна линия за 120 броя агнета и 30 телета на час", разясни Хаджиолиев. "В момента също ние си доставяме месо от места, където присъстват наши представители при клането, за да бъде то хелял, а единствено доставка на пилешко месо правим от Холандия и Бразилия, където производителите са мюсюлмани и месото е хелял."
На въпроса ни кога се оформя затворен кръг на производство, Хаджиолиев отговори: "За производство в затворен кръг е нужно сам да си отглеждаш животни, да имаш фуражни предприятия и прочие, каквито са например фабриките на Айтач и Кескиноглу в Турция. При нас не влиза в плановете ни такова производство, затова в нашата фабрика след построяването на кланицата ще се оформи полузатворен кръг на производство." За започналия вече Свещен месец Рамазан за мюсюлманите от ръководството и колектива на "Меркез" ООД пожелаха пълноценно прекарване на месеца и приятни ифтари и сахури с продуктите на "Меркез".
Васви Тасимов / Мадан
02.10.2006
************************************************************************************
http://islam-bg.net
Форуми-Дискусии относно Исляма-Теми-Хелал месо
muslim
Колбаси "Меркез" можете да откриете на адрес:
кв. Толстой, ул. Република, бл. 10
В този блок е училище "Авицена"
Снабдител - Хасан /0898595951/
Минаре България
Тава е само за поздравления,колко много работни места са се отворили с тази фабрика и то в момента пряко в производство и разнос са заети над четиридесет човека, а сега в новата фабрика ще започнат още работници, което е страхотно имайки предвид колко безработни има. Капацитетът на предприятието е преработка на 15 тона месо дневно, разположено е на площ от 2 хиляди квадратни метра само за преработка, а следващата година ще се построи и кланица върху още толкова пространство, и всичко това говори добре за бъдещето на тези хора, както и това че ще имаме качествено производство на месо.Благодаря за информацията.
ОтговорИзтриване