Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

сряда, юли 07, 2010

Младите момичета в Берлин все по-често носят забрадки

Ислямът - новият пънк

Провокацията над всичко!

Провокацията над всичко!

Младите момичета в Берлин все по-често носят забрадки - и то само, за да предизвикват родителите и учителите си, пише в сатиричната си колонка известният публицист Харалд Мартенщайн. Предлагаме ви я с някои съкращения:

Питате коя от моите статии предизвиква най-много гневни коментари напоследък. Тази, в която защитавам исляма. Там се казва горе-долу следното: в една свободна страна човек има включително и правото да бъде мюсюлманин. Нали не е забранено, примерно, да практикуваш професионален спорт, макар че той често пъти е опасен и вреден за здравето?

Забрадката - новата мода

Забрадката - новата мода

Проституцията също е разрешена. Да си турим ръка на сърцето: нима проституцията е чак пък толкоз по-добра от исляма? Освен това невъзможно е да се забрани абсолютно всичко. Днес ще забраните исляма, а утре, току-виж, сте забранили и алкохола - нещо, което на мен хич няма да ми хареса.

По-добре с щръкнали коси, отколкото забулена...

Честна дума, това беше горе-долу всичко в статията. Признавам си, не стана най-задълбоченият текст, който някога съм писал. Ама и такава фатва от злонамерени коментари не бях получавал никога през живота си! „Като не ти харесва у нас, заминавай за Мека!” Няколко седмици по-късно присъствах на един доклад по същата тема. Докладчикът обърна внимание, че всички световни религии съдържат идеи, които противоречат на духа на нашата Конституция. А когато една жена заявява, че желае да се подчинява на съпруга си, защото такава е волята Божия - ами нека го прави, обобщи докладчикът.

В залата седяха много млади жени със забрадки, които перфектно владееха немския език - очевидно студентки. На другия ден се чух с една стара позната - левичарка и феминистка. Разказах й за младите жени със забрадките, а тя се изненада и ме попита: „Мигар не знаеш?” Сред младите момичета забрадката напоследък се била превърнала в най-любимия инструмент за провокации. Използвали я дори девойки, които изобщо не били чужденки. У родителите и учителите забрадката предизвиквала много по-голямо раздразнение, отколкото татуировка с лика на Дитер Болен или пък пънкарска прическа.

По-добре така?

По-добре така?

По примера на маркиз дьо Сад

Представете си само едно либерално семейство на някогашни революционери от 60-те години, а 16-годишната им дъщеря внезапно цъфва на закуска със забрадка и настоява да я омъжат насилствено за братовчед й. Ами че клетата й майка направо ще падне на колене и със сълзи ще моли дъщеря си вместо това да си сложи някой така наречен „интимен пирсинг”.

„Ислямът,” обобщи моята позната, „е новият пънк. Особено из университетите популярността му напрекъснато расте.” И ако се сбъдне прогнозата на някои мои колеги, че скоро у нас ще възникне ислямска република, то аз като пръв поддръжник на исляма и стар пънкар положително ще получа поста на революционен съдия. Така най-сетне ще успея - по примера на отколешния си кумир маркиз дьо Сад - на воля да произнасям оправдателни присъди срещу всички свои врагове.


Радио "Дойче веле" / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи