Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

неделя, юли 11, 2010

ВЪЗПОМЕНАВАТ СЕ ЖЕРТВИТЕ ОТ КЛАНЕТО В СРЕБРЕНИЦА

ВЪЗПОМЕНАВАТ СЕ ЖЕРТВИТЕ ОТ КЛАНЕТО В СРЕБРЕНИЦА...

На възпоменателната церемония в гробището Поточари, по време на която ще бъдат погребани тленните останки на още 775 босненски мюсюлмани, Турция ще бъде представена от премиера Реджеп Тайип Ердоган...
Изпратена 11.07.2010 09:28:12 UTC

Обновена 11.07.2010 09:28:12 UTC

Днес се отбелязва 15тата годишнина от кървавото клане в Сребреница.
На възпоменателната церемония в гробището Поточари, по време на която ще бъдат погребани тленните останки на още 775 босненски мюсюлмани, Турция ще бъде представена от премиера Реджеп Тайип Ердоган.
Премиерът Ердоган отлетя за Босна и Херцеговина.
В изявлението, което направи той подчерта, че за първи път Турция ще бъде представена на поменната церемония в Сребреница на ниво премиер и каза, че ще отдадат почит на жертвите на клането, ще бъдат погребани тленните останки намерени в новите открити общи гробове и ще бъде акцентувана вярата и решителността, че няма да бъде позволено в бъдеще да се изживее една нова подобна трагедия.
След официалните слова и погребалния молебен, в Поточари ще бъдат погребани ковчезите с тленните останки на 775 босненски мюсюлмани.
През юли 1995та година сръбски парамилитаристи водени от генерал Ратко Младич подложиха на масово избиване босненски мюсюлмани, които бяха намерили укритие в лагера на холандския контингент, но бяха предадени от страна холандските сили в ръцете на озверелите сръбски парамилитаристи. В 13 масови гроба близо до Сребреница бяха намерени тленните останки на хиляди босненски мюсюлмани.
Клането в Сребреница бе обявено от ООН и от Международния Съд в Хага за геноцид. Но босненските мюсюлмани зоявяват, че на геноцид са били подложени не само мюсюлманите в Сребреница, но в цялата страна.
Генерал Ратко Младич, който е сочен като главния виновник за клането, все още не е заловен.

Радио "Гласът на Турция" / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи