Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, юли 20, 2010

ЖЕРТВИТЕ ОТ СРЕБРЕНИЦА БЯХА ВЪЗПОМЕНАТИ И В ИСТАНБУЛ

ЖЕРТВИТЕ ОТ СРЕБРЕНИЦА БЯХА ВЪЗПОМЕНАТИ И В ИСТАНБУЛ

Жертвите от жестокото клане в Сребреница бяха възпоменати в Истанбул.

Изпратена 20.07.2010 11:32:59 UTC

Обновена 20.07.2010 11:32:59 UTC

През 1995та година в Сребреница бе осъществено масово клане. Убити бяха хиляди босненски мюсюлмани. Въпреки изминалите години не бяха забравени нито изживените мъки и страдания нито пък бяха забравени жертвите. Жертвите от жестокото клане в Сребреница бяха възпоменати в Истанбул. По време на войната в Босна и Херцеговина бяха убити близо 8 хиляди невинни босненски мюсюлмани.

Сребреница стана сцена на най-голямото клане в Европа след края на Втората световна война... От това черно петно в историята изминаха точно 15 години.

В рамките на церемонията бе представена и книгата на журналиста Мехмет Кочак под заглавие „Клането в Сребреница, черно петно в историята на човечеството”. Книгата разказва за геноцида в Сребреница в светлината на стотици писмени и визуални документи и на информацията дадена от очевидци.

Мехмет Кочак каза: „Това не е книга написана за да ви направи щастливи, това е книга написана за да може разсъждаващите хора да извадят поуки от болките изживени в миналото”.

В речта си на церемонията държавният министър и вицепремиер Бюлент Арънч каза „Човечеството в никакъв случай не трябва забрави това, но средите, които при всяка възможност окачествяват събитията случили се преди 90 години в Турция като геноцид, не виждат и са забравили геноцида осъществен преди 15 години в сърцето на Босна. Ако босненските ни братя не бяха мюсюлмани подобен геноцид нямаше да бъде осъществен. Няма да забравим този геноцид, който е една от най-кървавите страници в историята и няма да простим на злодеите станали причина за него”.

ТРТ / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи