Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

неделя, юни 21, 2009

Arabicpod: един добър самоучител по арабски език

Arabicpod: един добър самоучител по арабски език

2009 юни 19

tags: Arab World, arabic podcast, арабски език, уроци, фрази на арабски език, Social Media

by Ruslan Trad

Има много начини да се учи арабски език в Интернет, както DVD-та, така и онлайн книги. Но Arabicpod.Net поема в друга посока. Най-накрая се появи сайт, който да разполага с добра база данни и уроци по арабски език. (Thnx ArabCrunch)

arabicpod1

Страницата стартира през 2007г. във Великобритания, създатели са Мохамед Мошая от С.Арабия и Ехаб Салех от Йордания. Arabicpod е главно подкаст, чрез който двамата автори представят уроци по арабския език със забавен и приятен стил на учене, чрез свободно сваляне. Така може да учите през вашия mp3 плейър, iPod или телефон. Според Ехаб, в момента Arabicpod има над 100 000 сваляния на месец.

Подкастът съдържа уроци на Фусха (класическият арабски език) и диалекти. Целта им е да научат хората на арабски език, който ще е разбиран в целия арабски свят. Характерното е, че арабският свят има класически, литературен вариянт и множество диалекти, типични за всяка арабска страна.

Мохамед и Ехаб записват на видео по 2 урока на месец, като понякога стават и до 5. Уроците се публикуват на всеки 2 седмици, като всеки от тях е по 12 минути. Лекциите обхващат всички видове нива- от най-ниското до най-високото.

Всеки урок идва с няколко опции – mp3 за слушане и PDF файл, в който може да се прочете диалогът от записа, с английски превод, а също така и флаш, с който може да упражните наученото:

arabicpod2

Сайтът разполага също и с речник, който се обновява, заедно с уроците. Има функции, които са достъпни само за платени акаунти, но това, което се предлага безплатно е съвсем достатъчно, за да може да започнете обучението си по арабски език. В края на курса може спокойно да тръгнете към арабския свят.

http://ruslantrad.wordpress.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи