Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, август 11, 2008

Палестинският поет Махмуд Даруиш почина



Отиде си един от най-великите палестински поети Махмуд Даруиш, съобщи АФП, позовавайки се на медицински източници. Даруиш почина в болницата Мемориъл Херман Хоспитал в Хюстън след операция на сърцето. “Г-н Даруиш почина в 13:35 часа” (21:35 българско време), съобщи говорителка болницата, където той беше на лечение.

Преди два дни 67-годишният писател беше поставен на животоспасяващи системи поради усложнения след претърпяна операция. Даруиш се подложи на две сърдечни операции през 1984 и 1998 г. След втората той написа поемата “Победих те, смърт”.

Махмуд Даруиш е публикувал повече от 20 книги поезия и проза, описвайки изгнаничеството си и конфликта в Близкия Изток. Той бе един от най-влиятелните арабски поети. Основна тема в творчеството му бе борбата за независимост на палестинския народ и мирното съвместно съществуване с израелците.

източник,неделя, 10 август 2008

1 коментар:

  1. Дамо като прочетох това ужасно нещо, че..." Преди два дни 67-годишният писател беше поставен на животоспасяващи системи поради усложнения след претърпяна операция...." доста се натъжих, но уви никой няма гаранция какво може да му се случи в следващите часове, минути или секунди.Затова нека бъдем добри да живеем щастливо без злоба, и ненавист.Ето, напусна ни един велик човек, велик поет, който макар и да не е физически сред нас, с всичките му писания той никога няма да ни напусне.

    ОтговорИзтриване


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи