Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, април 11, 2011

Във Франция от днес влезе в сила законът за забрана на носене на мюсюлмански бурки и никаби,покриващи женските лица

Забранено е носенето на бурка и никаб на обществени места във Франция

Автор:Юлия Талева - кор. на БНР в Париж

Във Франция от днес влезе в сила законът за забрана на носене на мюсюлмански бурки и никаби, покриващи женските лица. За нарушителките се предвижда глоба или курс по гражданско поведение.

Законът, приет през октомври 2010 г., който влиза в сила от днес, забранява появяването с покрито лице на обществени места. Нарушителите подлежат на глоба от 150 евро или стаж по гражданско поведение, а за принуда към носене на бурка или никаб се предвиждат 1 година лишаване от свобода и глоба от 30 000 евро.

Законът беше приет след обширен и напрегнат обществен дебат и парламентарно проучване. Носителките на никаб във Франция са около 2000. Явлението се разраства и все по-често се среща сред образованите мюсюлманки. Забраната влиза в сила в разгара на политическата полемика относно светската държава и мястото на исляма във Франция и в момента на значително покачване на рейтинга на крайната десница.

За френските органи на реда задачата не изглежда лесна - полицията се безпокои от провокации и от неефикасността на разпоредбата. Днес вече бе регистрирана и първата нарушителка, която протестира, че законът за забрана на никаб ограничава нейните човешки и религиозни права.

Българско национално радио / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи