Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, април 26, 2011

Има божие възмездие - и тримата мъже,които са стреляли по иконата в църквата „Св. вмчк. Георги Победоносец",са починали с отрязани крака








Осквернители на икона гинат с отрязани крака

26 април 2011

София, България

Иконата на свети Георги, надупчена от куршуми

Възмездието застигнало и тримата, посегнали върху светинята

Потресаващата история за простреляната икона на свети Георги и погиналите един след друг "стрелци" разказа пред bTV презвитера Илиева, която води неделното училище в софийското село Мърчаево.

"Има божие възмездие - и тримата мъже, които са стреляли по иконата в църквата „Св. вмчк. Георги Победоносец" , са починали с отрязани крака. Първият от тях е умрял още през първите 6 месеца след поругаването", разказа тя.

Село Мърчаево е известно като селото на вече бившия шеф на "Комисията Кушлев" - Стоян Кушлев. Отец Илия Илиев, който служи в селския храм от една година, каза, че Кушлев се причестил в събота като вярващ християнин, заедно със съпругата си.

Отец Илия е от ромски произход. Бил спортист, получил травма и тогава обещал да се посвети на Бог.
Казва, че в неделното училище учат децата на религия, не на вяра. "Вярата е дар Божи, не всеки може да я получи", казва свещеникът.

Историята на храма и простреляната икона

В началото на 20 в. местните хора съграждат храм посветен на свети Георги, като покровител на множеството войници, участвали във войните, чиито паметници красят черковния двор. Храмовата икона на св. Георги Победоносец е зографисана изкусно и поставена над църковните двери.

Там с течение на времето почват да се събират младите мърчаевци и да търсят молитвеното ходатайство на светията.

Една вечер през атеистичния режим, партийният секретар като минавал покрай храма, се ядосал, че младежите се събират там, извадил пистолета си и кощунствено почнал да стреля по иконата на Св. Георги, като изпразнил пълнителя си в нея.

След около пет години той ослепял, останал без крака и живеница прояла тялото му преживе, като не могъл да намери изцеление никъде.

Иконата на св. Георги стои над мърчаевския храм и до сега. Там все още всяка вечер се събират местните младежи и девойки, които по молитвеното застъпничество на светията разчитат Бог да им намери достоен партньор в живота. Много са случаите, при които след молитва пред светеца, Бог помага за успешна женитба и спасява почти разтрогнати бракове.

Дупките от куршумите също седят там - в чудотворната икона, за да се помни ,на какво светотатство е способен човек, като се опълчи Богу.И какво го постига./БЛИЦ

бтв / Минаре България - блог за либерален Ислям

:::

НОВ КАМБАНЕН ЗВЪН ВЪЗВЕСТИ НАЧАЛОТО НА ВЪЗКРЕСНИТЕ ПРАЗНИЦИ В С. МЪРЧАЕВО

Изпратено от missi на Вт., 21/04/2011 - 15:30

Днес на Велика сряда,след освещаване беше закачена новата камбана на храм„св.Георги „ в с. Мърчаево.Чрез дарителската Великопостна акция,бяха закупени нова 60-килограмова камбана,църковни полилеи,кандила,панахидник,завеса за Царските двери ,панахидник и дървен материал с който се подновиха пейките в църковния двор.Бог да благослови всички дарители!

marchaevo.com / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи