Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, април 21, 2011

Недим Генджев: Решението на съда мирише на корупция

Недим Генджев: Решението на съда мирише на корупция

21 април 2011

София /КРОСС/ Решението на съда мирише на корупция. Това каза за Информационна агенция КРОСС Недим Генджев, коментирайки вчерашното решение на Софийски апелативен съд, според което легитимен главен мюфтия на мюсюлманите в България вече е Мустафа Алиш Хаджи.
Припомняме, че вчера /20 април/ апелативният съд отмени предишното решение на по-долната инстанция – Софийски градски съд и определи нови ръководни органи на Мюсюлмалското вероизповедание в България – Главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи и нов Висш мюсюлмански съвет.
„Този съдия е признал някакви решения на Висш мюсюлмански съвет с главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи, които са свикали някаква национална конференция. Това ми намирисва на корупция”, коментира Генджев по повод решението на апелативните съдии.
Според него, Висшият мюсюлмански съвет, който свикал конференцията, е нелегитимен орган и „го няма никъде в правовия свят”.
Конференцията също не е легитимна, защото не е свикана от легитимния, по думите му, Висш мюсюлмански духовен съвет”
„Ако отидете в съда ще ви дадат удостоверение за актуално състояние, от което е видно, че изповеданието се представлява от Висшия мюсюлмански духовен съвет, с председател д-р Недим Генджев”.
„Висш мюсюлмански съвет с главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи не е регистриран във фирмено отделение на Софийски градски съд. Това може да го провери всеки. Самата конференция от 2009 г. също не е регистрирана”, каза още Генджев. „Това означава, че аз мога да изпратя едно решение, да събера 10 човека и да се обявим за Министески съвет”, допълни Генджев.
Той дори предположи, че този съдебен акт може окончателно на спре приемането на България в Шенгенската зона, защото „обслужва интересите на Турция”.

Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи