Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, април 14, 2011

Ердоган:Франция нарушава свободата на вероизповеданията

Турският премиер обвинява Франция за забраняването на бурките

13 април 2011

Страсбург, Франция /КРОСС/ Турският премиер-министър, Тайип Ердоган, обвинява Франция за нарушаване на свободата на вероизповеданията, след като Париж въведе закон, който забранява забулването на лицето и тялото на мюсюлманките на публични места, съобщи Ройтерс.

Ердоган заяви на Парламентарното събрание на Съвета на Европа, че Турция е единствената мюсюлманска страна, която е възприела френския модел на светско управление, а именно отделянето на църквата от държавата.

„Днес във Франция не се уважава религиозната свобода на индивида", заяви той.

Консервативното френско правителство забрани бурките на обществени места и предизвика национален дебат относно секуларизма, изобразявайки мюсюлманите като проблемно малцинство, а не като общност, спазваща френските закони.

А когато френски парламентарист отхвърли обвинението, Ердоган я покани да посети Турция и лично да се запознае с положението. „В Турция имаме поговорка, че "някой е от Франция", за да кажем, че "някой е изостанал'", коментира той.

А малобройните християнски общности в Турция от своя страна се оплакаха от бюрократичните ограничения, които им налагат, и от факта, че няколко християнски лидери бяха убити през последните години.

Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи