Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, април 18, 2011

ОСВИРЕПЕЛИ ЛУМПЕНИ ОТ ВМРО НА КАРАКАЧАНОВ ПРЕБИХА ЧЛЕНОВЕ НА “Свидетели на Йехова”

Бургаско меле между ВМРО и “Свидетели на Йехова”

Понеделник, 18 Април 2011

Бургаският комплекс “Славейков” е станал арена на масовия бой. Участници в него са били членове от “Свидетели на Йехова” и противници на религиозното движение от ВМРО.

Повод за демонстрацията е активизираната напоследък дейност на сектата. Нейни членове са засичани да раздават брошури и да проповядват около бургаски училища, както и да предлагат религиозна литература по домовете.

С развети знамена протестиращите – предимно привърженици на ВМРО, както и фенове на местните футболни клубове “Черноморец” и “Нефтохимик” – се събраха пред молитвения дом малко преди 19,00 часа.

По това време свидетелите на Йехова отслужваха празнична литургия.

Още с влизането си в двора на молитвения дом протестиращите нападнаха с юмруци и пиратки излезлите на входната врата костюмирани пастори.С викове “Изроди” и “Сектите са мафия” недоволните граждани избиха вратата на храма.Разпрата бързо прерасна в масово меле, в което освен ритници и юмруци протестиращите използваха камъни, железа и други подръчни средства.

В резултат от това някои от пасторите се оказаха със сериозни рани и се наложи да им бъде оказана медицинска помощ.
Страстите се успокоиха едва след като на мястото пристигнаха екипи на полицията, които ескортираха пострадалите йеховисти до линейката, а протестиращите бяха разпръснати.

фрог нюз / Минаре България

Свидетели на Йехова

Свидетели на Йехова (Jehovah's Witnesses) е името на религиозно движение, основано през 1876 година в САЩ и придобило сегашното си име през 1931 година. Те са християни. Вярванията им се отличават от тези на всички други християнски деноминации - те не признават Троицата, разделението на свещеници и миряни и други.

Едно от нещата, които ги отличават от останалите християнски деноминации, е че Бог има име - Йехова, а Исус Христос е Негов син. Свидетели на Йехова не признават светия кръст и държавата, забраняват носенето и почитането на държавните символи, както и празнуването на празници и рождени дни. Не позволяват кръвопреливане и присаждане на органи. Известни са случаи, когато родители се отказват от децата си и продават имуществото си, като спечелените пари даряват на Свидетели на Йехова.[1]

Организацията на Свидетелите на Йехова е известна с евангелизаторската си проповедна дейност. По данни на самата организация, към 2010 г. по света има над 7,5 милиона активни Свидетели на Йехова.[2] В много страни от Европейския съюз и в САЩ са регистрирани като вероизповедание. В Италия са втората по брой на членове религия след католическата църква. В страни като Русия, Гърция, Кипър и Испания Свидетели на Йехова са обявени за опасна секта и са забранени.[3]

Още ТУК.

"Свидетели на Йехова", макар и да проповядват доста различна от официалната християнска религия, са официално регистрирано вероизповедание у нас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи