Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, април 21, 2011

Мустафа Хаджи: Решението на съда е радост за всички мюсюлмани

Мустафа Хаджи: Решението на съда е радост за всички мюсюлмани

20 април 2011

София /КРОСС/ Не само аз, но всички мюсюлмани очакваха това решение на съда, така че то ще бъде радост за всички тях. Това заяви пред Информационна агенция КРОСС Мустафа Алиш Хаджи, след решението на Софийския апелативен съд, с което той бе признат за легитимен главен мюфтия на мюсюлманското вероизповедание у нас.
„Оттук-нататък ще продължим да работим така както сме работили до сега – в унисон със законите на държавата. И заедно с това като български граждани ще отстояваме позициите на българската държава”, каза още Хаджи.
По думите му, очаква се в най-скоро време да се събере Висшият мюсюлмански съвет, който ще начертае критериите и целите в работата на мюфтийството занапред:
„За нас е изключително важно всички наши постъпки и дела да бъдат прозрачни. Така че в най-скоро време очакваме да се събере Висшият мюсюлмански съвет и да начертае критериите, по които ще работим оттук-нататък”.
Също така очакваме да се отвори сградата на Главно мюфтийство, за да можем да създадем една работна обстановка, каза още Мустафа Алиш Хаджи.
Главно мюфтийствоПрипомняме, че сградата на Главно мюфтийство беше запечатана по нареждане на Софийска градска прокуратура на 29 ноември миналата година, след вътре влезе съдия-изпълнител, а хората на Хаджи бяха изгонени. Тогава неговите привърженици обявиха, че се извършва въвод на Недим Генджев и се събраха на протест пред сградата на улица „Пиротска” в София.
„Преди малко минах от там и полицаите събираха огражданията. Надявам се в най-скоро време ще можем да влезем вътре, тъй като сградата все още се охранява от полицията”, каза пред КРОСС Мустафа Хаджи.
Той посочи, че все още няма официална информация от прокуратурата, до къде е стигнало досъдебното производство, което бе образувано след инцидента.
„Аз лично нямам информация до къде е стигнала проверката. До колкото знам прокуратурата вдигна забраната на 17 март, след което пък НАП запечата сградата. Забраната е до 26 април, така че се надявам този въпрос в най-скоро време да бъде решен”, каза Хаджи.
Той обясни, че от НАП са искали да направят ревизия. „За нас ще бъде много добре да се направи такава една ревизия, за да могат да излязат наяве всички неща и да започнем отново”, допълни той.

Минаре България

Още:



Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи