Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, април 29, 2011

Опит за груба провокация по време на петъчната молитва в Централната джамия в София са предприели активисти на ПП „Атака”днес,29.04.2011 г.

Снимки на Кадъ Сейфуллах Ефенди Джамия:http://mypicsmania.blogspot.com

Това ли е толерантността на политиците ни?

Friday, 29 April 2011

Днес на 29.04.2011 г. отново бяхме свидетели на гавра с ислямските ценности, които си позволиха представители на политическа партия „Атака” по време на петъчната молитва в централната софийска джамия „Баня баши”. След започването на призива Езан и по време на цялата свещена за мюсюлманите петъчна молитва, включително по време на проповедта, от служебен автомобил на партия „Атака” бяха пускани по високоговорители камбанен звън и християнски песнопения. Присъстващите на молитва над 1500 богомолци бяха силно възмутени от явната провокация и неуважение към исляма и мюсюлманите от страна на пледиращите за отстояване на християнските ценности и принципи партийци. Вярващите в джамията призоваха за търпение, а служители на мюфтийството сигнализираха МВР, които от своя страна реагираха доста бързо и адекватно. Преди появата на автомобилите на министерството смелостта на героите от „Атака” се изпари както и самите те.
Във връзка с гореизложеното Главно мюфтийство на Мюсюлманското изповедание се обръща към българските власти, политици и цялото общество да порицаят незаконните и нетолерантни действия на партия „Атака”, които вероятно обезпокоени от силно намалената електорална подкрепа се включва в предизборната битка с анти-ислямски лозунги. Вероятно този род действия ще бъдат основен и водещ мотив в тяхната стратегия преди и по време на избори като очакваме засилване на антагонизма им към нас. Бихме искали да подчертаем, че тези техни планове са дешифрирани, приканваме мюсюлманската общност да не се поддава на провокации, но заявяваме, че няма да търпим подобни своеволия, унижаващи достойнството и свободата на гражданите, които се опитват да изповядват религията си съобразно Конституцията и законите на страната. Надяваме се, че тези действия не остават скрити и за отговорните служители на ДАНС, МВР и Прокуратурата, които често се самосезират за въображаеми заплахи от ислямски екстремизъм, непроявен до ден днешен. Добре би било да приложат мъдрост в случая и да прозрат, че подобни заплашителни действия са заплаха за нациналната сигурност, нарушават обществения ред и спокойствие , нагнетяват напрежение, съсдават страх и безпокойство,, а понякога ескалират непредвидено в уродливи форми и размери.
Въпреки всичко ние сме добронамерени и поздравяваме всички български граждани с Божията милост и се молим за здравето, успеха и божественото напътствие за целия ни народ!
Аллах да пази България!
ПРЕССЛУЖБА НА ГЛАВНО МЮФТИЙСТВО

http://genmuftibg.net / Минаре България

:::

В. С. - ортакът на доктор Бойко.



Активисти на „Атака” провокират мюсюлмани

Петък, 29 Април 2011


Опит за груба провокация по време на петъчната молитва в Централната джамия в София са предприели активисти на ПП „Атака”днес, съобщиха за Информационна агенция „София прес” присъствали на инцидента.

В началото на петъчния ритуал микробус с надписи „Атака” е спрял пред джамията и е пуснал през високоговорители православни християнски песнопения, които са заглушавали молитвените думи в мюсюлманския храм.


Над 1000 мюсюлмани по това време са изпълнявали редовния си религиозен ритуал.

Те не са отговорили на провокацията, а полицаи от 3-то районно управление на МВР са изгонили натрапниците.


Този опит за противопоставяне между националисти и религиозна общност се размина без съществени инциденти, но не може да бъде предвидена реакцията на засегнатите, ако това се повтори, коментираха за Информационна агенция „София прес” вярващи мюсюлмани.


www.sofia-press.com / Минаре България

:::

Още: Авторски снимки:Кадъ Сейфуллах Ефенди Джамия - град София,архитект:Мимар Синан,построена:1567 г. (Баня баши джамия - град София) ТУ...


:::

"Атака",създадена и лансирана от кабеларката "Скот" провокира петъчната молитва в София

29.04.2011

Невена Граматикова

Опит за груба провокация по време на петъчната молитва в Централната джамия „Баня баши" в София са предприели активисти на „Атака",създадена и лансирана от кабеларката "Скот" предаде „София прес."

В началото на петъчния ритуал микробус с надписи „Атака",създадена и лансирана от кабеларката "Скот" е спрял пред джамията и е пуснал през високоговорители православни християнски песнопения, които са заглушавали молитвените думи в мюсюлманския храм.

Над 1500 мюсюлмани по това време са изпълнявали редовния си религиозен ритуал. Присъстващите богомолци били силно възмутени от явната провокация и неуважение към исляма и мюсюлманите от страна на пледиращите за отстояване на християнските ценности и принципи партийци, се посочва в декларация на Висшия мюсюлмански съвет.

Те не са отговорили на провокацията, а полицаи от 3-то районно управление на МВР са изгонили натрапниците.

Този опит за противопоставяне между националисти и религиозна общност се размина без съществени инциденти, коментираха мюсюлмани.

Във връзка със случилото се Главно мюфтийство призова българските власти „да порицаят незаконните и нетолерантни действия на партия „Атака",създадена и лансирана от кабеларката "Скот" които вероятно обезпокоени от силно намалената електорална подкрепа се включват в предизборната битка с антиислямски лозунги."

Вероятно този род действия ще бъдат основен и водещ мотив в тяхната стратегия преди и по време на избори, като очакваме засилване на антагонизма им към нас, посочват от Мюфтийството и подчертаха, че тези техни планове са дешифрирани.

Те приканиха мюсюлманската общност да не се поддава на провокации, но са категорични, че няма да търпят подобни своеволия, унижаващи достойнството и свободата на гражданите, които се опитват да изповядват религията си съобразно Конституцията и законите на страната.

В декларацията си мюсюлманите изразяват надежда, че служителите на ДАНС, МВР и Прокуратурата също да вземат участие в разрешаване на проблема: „Добре би било да приложат мъдрост в случая и да прозрат, че подобни заплашителни действия са заплаха за националната сигурност, нарушават обществения ред и спокойствие, нагнетяват напрежение, създават страх и безпокойство, а понякога ескалират непредвидено в уродливи форми и размери."

Междувременно от пресцентъра на „Атака",създадена и лансирана от кабеларката "Скот" съобщиха, че трима техните представители са били задържани. Емил Ярев, който е бил закопчан с белезници, Петя Кръстева и Силвия Нинова са заведени в 3-то РПУ, където са дали обяснения за случая.

нюз.бг / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи