Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

сряда, юни 11, 2008

Клиника в Париж предлага на жени изповядващи исляма илюзията за девственост

Георги Стоянов

Клиника в Париж предлага на жени изповядващи исляма илюзията за девственост

лиценз на снимката: Creative Commons

Фотограф: hazy jenius

Операцията в частна клиника на Шанз-Елизе включва нищо повече от малък разрез, няколко шева и цена от $2900 с намаление за студенти, съобщава Ню Йорк Таймс. "В обществото, от което идвам, ако не си девствена означава, че си измет", казва 23 годишна студентка от марокански произход, за която 30 минутната операция означава началото на нов живот. "Сега девствеността ми е по-важна от живота", казва момичето пожелало анонимност.

В Европа, все по-голям брой жени изповядващи исляма се подлагат на процедурата за възстановяване на химена – тънката вагинална мембрана, която обикновено се разкъсва при първия полов акт.
С нарастването на мюсюлманското население на стария континент, на много млади жени възпитани в традициите на Исляма се налага да избират между социалната свобода, която им предлага европейското общество и дълбоко вкоренените традиции на семействата си. От европейската асоциация на гинеколозите съобщават, че през последните години все повече мюсюлманки са поискали издаването на официален сертификат удостоверяващ девствеността им, а това от своя страна води до значително увеличаване на този вид пластични операции. Ако процедурата е извършена професионално, хирургическата намеса не би могла да бъде разпозната, а желаното кървене през първата брачна нощ е гарантирано.

Услугата е широко рекламирана по интернет, а много туроператори предлагат туристически пакети до страни като Тунис, където операцията е по-евтина.
"Ако сте мюсюлманка живееща в по-свободни общества, като тези в европейските страни, много лесно може да ви се случи да правите секс преди сватбата си", казва Д-р Хикам Мулем, извършващ операции за възстановяване на химена в Лондон. "Така че, ако смятате да се омъжите за мюсюлманин и не искате да имате проблеми, ще ви се наложи да опитате да възстановите девствеността си."

Не съществува надеждна статистика за броя на извършените операции, тъй като процедурата обикновено се извършва в частни клиники, а плащанията се правят в брой.
Следващата седмица в Италия ще се състои премиерата на "Женски сърца" - филм разказващ историята на мароканско момиче, живеещо в Италия, което се връща в Казабланка, за да възстанови девствеността си. "Подобни случаи, за които предполагахме, че са единични, се оказаха широко разпространена практика", казва режисьорът на филма Давид Сордела. "Тези жени живеят в Италия, приемат нашия манталитет и носят джинси, но когато настъпи моментът да се задомят, не винаги имат силата да се противопоставят на културните традиции на семействата си.

By,11.06.08

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи