Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

сряда, септември 05, 2007

В Ню Йорк откриха първото държавно арабско училище


В Бруклин се страхуват от радикални ислямисти

Държавно училище, в което ще се преподава арабски език и култура, бе открито вчера в Ню Йорк под охраната на полицията, предадоха ДПА и Ройтерс. Критиците на Международната академия "Халил Джибран" в нюйоркския квартал Бруклин обаче се боят, че учениците могат да се окажат под влиянието на преподаватели - радикални ислямисти, при това за сметка на нюйоркските данъкоплатци.

Основателите на училището, сред които има и еврейка, отричат институцията да се основава на религиозни принципи. На уебсайта си учебното заведение пише, че целта му е да подготвя ученици за висшите училища и за успешна кариера, а също да поощрява опознаването на различните култури, любов към учението и желание за високи постижения.

Страховете, че училището може да се превърне в медресе, се свързват с ръководителката на учредителния му комитет, преподавателката от американско-арабски произход Деби Алмънтейзър. Само преди седмици тя подаде оставка, след като името й бе свързано с група художници мюсюлмани, изработили тениски с надпис "интифада". Тогава тя обясни, че думата, която по същество се отнася до палестинския бунт срещу Израел, в случая трябва да се разбира като феминистки лозунг със смисъл "отърсване".

След полемиката около тениските Алмънтейзър беше заменена от еврейката Даниел Салцберг, която не говори арабски. Училището буни страстите от месеци в Ню Йорк - градът, пострадал най-тежко от атентатите от 11 септември 2001 г., отбелязва Ройтерс.

"Имаше твърде много критики, без да се познават нещата. Досега такова нещо не е правено. Нека видим дали ще работи", каза равин Елън Липман, която организира събранието за откриването.

Учебното заведение, което носи името на живял в Ню Йорк ливански поет християнин, е едно от около 200 малки училища, специализирани в различни области на познанието - от математика до руски език.

vsekiden>com,05.09.2007

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи