Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

събота, октомври 31, 2009

Председателят на Висшия мюсюлмански съвет Басри Пехливан изрази желание да се оттегли от поста си поради здравословни причини !

Председателят на Висшия мюсюлмански съвет Басри Пехливан се оттегля !

31 октомври 2009

София. Председателят на Висшия мюсюлмански съвет Басри Пехливан изрази желание да се оттегли от поста си поради здравословни причини. Изнесеният от него доклад за дейността на съвета, както и желанието му, бяха гласувани от делегатите на Извънредната национална мюсюлманска конференция, предаде репортер на Агенция „Фокус”.
„Омръзна ми да се надскачаме с други мераклии за мюфтии. Тенденциозното отношение на някои институции, което застрашава легитимността на „Мюсюлманско изповедание”, ме накара да се почувствам излишен в екипа на централното ръководство”, обясни решението си Пехливан. Той допълни, че приема тежко кражбите на пари и загубата на имоти в редица градове и това му е причинило здравословни проблеми.
Басри Пехливан призова да има повече разбирателство в Главното мюфтийство и да се търсят решения на проблемите на изповеданието в рамките на закона. В залата пък призоваха изповеданието „да гледа в собствения си двор”, защото в момента д-р Недим Генджев печели дела срещу тях благодарение на фалшификацията на устава. Заради внасянето на поправения устав „Мюсюлманско изповедание” е изгубило и продължава да губи дела за имоти в Пловдив, Кюстендил, Кърдажали и други градове на страната. По-голямата част от едно от изказванията беше на турски и остана неразбрано за повечето делегати, гостите и представителите на медиите в залата. Въпреки присъствието на преводач, то не бе преведено.
Миглена ИВАНОВА

фокус / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи