Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, октомври 09, 2009

Безпокойство във връзка със запалените мюсюлмански храмове през последните дни !

От Главното мюфтийство призовават МВР бързо да открие извършителите на двата палежа на джамии !

09 октомври 2009 | 20:11 | Агенция "Фокус"

София. Безпокойство във връзка със запалените мюсюлмански храмове през последните дни изразиха от Главното мюфтийство в България в официално съобщение до медиите. Съобщението е по повод подпалената джамия в Благоевград на 5 октомври, чийто покрив е изгорял, и подпалената на 7 октомври джамия в Никопол, която е изгоряла напълно.
В България има регистрирани над 110 случая на различни посегателства и оскверняване на мюсюлманските храмове, като в нито един от тях не е установен и наказан извършителят, заявяват от Главното мюфтийство. Свидетели сме на поредното посегателство срещу мюсюлмански храмове, което е доказателство, че толерантността в България вече е нарушена и ние тепърва трябва да работим за нейното трайно възстановяване и налагане като модел на поведение, който да развиваме, се казва в съобщението. .
От Мюфтийството призовават служителите на МВР бързо да установят причините за последните две посегателства срещу джамии и да открият извършителите, да вземат необходимите мерки за гарантиране на спокойствието на всички български граждани и за опазването на мюсюлманските храмове.

Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи