Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, октомври 29, 2009

Извънредна Национална мюсюлманска конференция на Мюсюлманско изповедание в Република България ще се проведе на 31.10.2009 г. !

Извънредна Национална мюсюлманска конференция на Мюсюлманско изповедание в Република България

На заседание на Висшия мюсюлмански съвет, проведено на 21.09.2009 г., бе взето решение за свикване на Извънредна Национална мюсюлманска конференция на Мюсюлманско изповедание в Република България, която ще се проведе на 31.10.2009 г. от 11 часа в зала „България”, на адрес – град София, ул. „Аксаков” №1, при следния дневен ред:

  1. Разглеждане духовните дела на Мюсюлманското изповедание;
  2. Определяне на основни насоки за международно сътрудничество но религиозната институция;
  3. Приемане отчетите за дейността на ВМС и Главно мюфтийство;
  4. Приемане на устройствен акт;
  5. Избор на централни и местни органи;
>>>

Определен кръг около Неджим Генджев създават смут
Thursday, 29 October 2009 12:57

Възможно е определен кръг от хора да се опитват да създадат смут преди извънредната мюсюлманска конференция в София, на 31 октомври. Това каза пред кореспондента на Агенция „Фокус” пловдивският мюфтия Осман Хилми по повод мисионерите, проповядващи ислям, които се появиха в пловдивски села. Тези хора са нелегални и не са регистрирани при нас, нито пък са искали нашето разрешение, добави Хилми. Това, което те правят не е присъщо на исляма, тъй като за нас е не е присъщо мисионерството.

По повод появилите се ислямски партии в България Осман Хилми каза, че в света няма партия, която да представлява исляма, защото религията е над партиите. Тези, които създават такива партии търсят медийно внимание, смята пловдивският мюфтия. Той конкретизира съмненията си, че тези провокации ги създават определен кръг от хора преди конференцията, на която трябва да бъде избран нов главен мюфтия като посочи, че това вероятно е бившият мюфтия, от времето на Тодор Живков, Неджим Генджев и кръгът около него. Те сигурно ще искат да провалят конференцията, каза Хилми. Въпросите за мисионерите и партиите, които са създават у нас, ще бъдат след злободневните теми по време на конференцията в събота, каза пловдивският мюфтия Осман Хилми.
Агенция „Фокус”


Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи