Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, октомври 05, 2009

Главно мюфтийство от една година чака виза за проектиране в столичния квартал "Малинова долина" !

Мюфтийството: Случаят "Славяново" не ни засяга !

05.10.2009

Полина Тодорова

Мустафа Хаджи

Случаят "Славяново" е чисто политически казус и Главно мюфтийство няма какво да каже по този въпрос.

Това заяви главният мюфтия на България Мустафа Хаджи, цитиран от БиТиВи. Той присъства на откриването на новата учебна година във Висшия ислямски институт в София.

Според Хаджи Мюсюлман-демократичната партия на братя Юзеирови е политическа партия и защитава политически идеи, а мюфтийството като религиозна институция е далеч от политиката.

Запитан за намерените в Славяново религиозни книги Мустафа Хаджи отговори, че Главно мюфтийство не носи отговорност за тях.

Това, което можем да направим в случай на нередности, е да уведомим компетентните органи, посочи той. Ние не сме полиция, за да контролираме и санкционираме, допълни главният мюфтия.

Той отбеляза, че Главно мюфтийство не е знаело за разпространението на подобна религиозна литература и че всичко по случая "Славяново" институцията е разбрала от медиите.

Във връзка с проекта за изграждане на културно-образователен център в столичния квартал "Малинова долина" Хаджи посочи, че Главно мюфтийство от една година чака виза за проектиране, а законовият срок за получаване на документа е 20 дни.

Припомняме, мюсюлманският демократичен съюз беше учреден на 26 септември 2009 г. от братята Юзеир и Али Юзеирови. Впоследствие те започнаха подписка за официалната му регистрация като политическа партия.

Срещу създаването на новата формация остро реагираха от ВМРО и Ред, законност и справедливост. Стигна се до проверка на съюза от специализираните органи, като бяха образувани две досъдебни производства.
Междувременно кметът на община Попово Людмил Веселинов нареди паметникът на незнайния турски войн, издигнат незаконно в село Славяново от братя Юзерови да бъде разрушен.

България Таймс

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи