Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

сряда, октомври 07, 2009

Две изгорели джамии в две поредни нощи !

Две изгорели джамии в две поредни нощи !

Wednesday, 07 October 2009 12:03

На 5.10.2009 г. метален павилион за сувенири, дрехи и бельо изгоря напълно в централна част на Благоевград при пожар около два часа тази нощ. Пожарът е засегнал и покривната конструкция на джамията в града. При инцидента няма пострадали, предаде кореспондентът на БГНЕС в Благоевград.

При пожара са засегнати 10 кв.м от покрива на намиращата се в съседство джамия. Огънят в джамията е загасен. Намиращият се на мястото на пожара тази сутрин, бивш директор на историческия музей Илия Йовков каза, че пожарът е умишлен. Според него отдавна има настроения срещу джамията, която ДПС искаше да модернизира и е имало готов проект, но той е бил спрян заради негативни настроения на благоевградската общественост. Най-вероятна причина за пожара в павилиона е неизправност на електрическата инсталация.

Източник: БГНЕС

Нощта 6 срещу 7.10.09г. в централата на пожарната в гр. Никопол постъпва съобщение за пожар в джамията намираща се в кв. Теферич.

Храмът е уникален, включен в списъка на културните паметници и е построен в началото на миналия век. След пожара джамията е унищожена напълно. Преди седмица имамът многократно е получавал предупреждение да не чете езана по монтираните уредби на джамията. В момента се уточняват причините за пожара.



Мюсюлманско изповедание - Главно мюфтийство/Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи