Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, септември 13, 2011

Хора на главния мюфтия Мустафа Хаджи и на възстановения преди време от съда председател на Върховния мюсюлмански духовен съвет Недим Генджев се биха

Бой пред Джумая джамия в Пловдив

Миглена Славова

12 септември 2011 269

"Джумая Джамия" в Пловдив

Полицаите прибраха подстрекателите в ареста, другите са в болница

Хора на главния мюфтия Мустафа Хаджи и на възстановения преди време от съда председател на Върховния мюсюлмански духовен съвет Недим Генджев се биха пред Джумая джамия в Пловдив. Разпрата завърши с арест за председателя на джамийското настоятелство в Пловдив Ашим Асан и още четирима души, а други трима са в болница, разказа пред "Новинар" говорителят на Главното мюфтийство Хюсеин Хафъзов. Според него Асан е подстрекател на побоя.

В неделя районният мюфтия Осман Хилми, имамът Хайри, председателят на настоятелството, назначен от Хаджи, и двама гости от Турция решили да посетят джамия в Пловдив за вечерната молитва, разказа зам. главният мюфтия Ведат Ахмед. Оказало се обаче, че джамията е затворена. Затова се запътили към Джумая джамия. Там обаче били посрещнати със спрейове от Ашим Асан и неговите хора, разказа Ахмед. От полицията съобщават, че по това време по улицата към джамията се задали около 30 мъже, въоръжени със сопи. Служителите на реда обаче успели да предотвратят по-голямо меле. В резултат на спора имамът Хайри и районният мюфтия Осман Хилми пострадали тежко и са настанени в болница.

"Това е хулиганска проява от страна на Асан. Той е в екипа на Недим Генджев и заедно с хората си узурпират двете джамии, не позволяват на хората да влизат, което е противоконституционно и антирелигиозно", коментира Хюсеин Хафъзов.
Това не е първото спречкване между хора на Мустафа Хаджи и на Недим Генджев. След възстановяването на Генджев като председател на Върховния мюсюлмански духовен съвет той обеща ревизия на имотите в цялата страна. От своя страна хората на Хаджи определиха решението на съда като политическо и дори намекнаха, че това е намеса в религиозното вероизповедание. През април тази година обаче Софийският апелативен съд реши, че

Хаджи трябва да бъде вписан в регистъра на вероизповеданията за официален ръководител на мюсюлманите в България.
Междувременно стана ясно, че това не е първата хулиганска проява на Асан. Преди две седмици той е бил обвинен заедно със сина си Фаик Хюсеинов, че е пребил чужденец.

в но / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи