Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, септември 16, 2011

Откриха обновената Ески Джамия в Стара Загора

Откриха обновената Ески Джамия в Стара Загора

Автор: Венелина Попова - кор на БНР в Стара Загора

© Снимка: БГНЕС

В Стара Загора премиерът Бойко Борисов, министрите Вежди Рашидов и Лиляна Павлова и американският посланик Джеймс Уорлик откриха реставрираната Ески Джамия. Проектът е финансиран с 2 милиона и 400 хиляди лева от оперативната програма за регионално развитие.

Джамията датира от Х век преди Христа. Археологическите проучвания разкриват, че мюсюлманският храм е изграден върху няколко по-стари културни пласта, между които култово езическо светилище на Тракийския конник и средновековна християнска църква.

Вежди Рашидов сравни Ески джамия с Колизеума в Рим и църквата „Света София” в Истанбул и посочи, че музеят в Стара Загора е включен в националната програма за културен туризъм.

Новият министър на регионалното развитие Лиляна Павлова обеща 40 милиона лева за развитието на Стара Загора като туристическа дестинация и за изграждането на седем нови социални домове за деца, както и за здравна инфраструктура.

Премиерът Бойко Борисов връчи ключовете на новия музей на кмета на града професор Светлин Танчев и не пропусна да спомене любимата си магистрала „Тракия”, която след завършването й ще свързва само за час Стара Загора и Бургас.

бнр / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи