Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

събота, април 24, 2010

Oт 19 -ти до 25 април мюсюлманската общност в България чества 1439 години от Святото рождение на най - почитания пророк Мухаммед !

МЮСЮЛМАНИТЕ ЧЕСТВАТ РОЖДЕНИЕТО НА ПРОРОКА МУХАММЕД

Тази седмица от 19 -ти до 25 април мюсюлманската общност в България чества 1439 години от Святото рождение на най - почитания пророк Мухаммед. Счита се, че е роден в Мека, през 571 година. По този повод утре от 11.00 часа в Дома на културата в Кърджали ще се проведе специална церомония под надслов “Кутлу Догум” на Хазрети Мухаммед (С.А.С.). Това съобщи районният мюфтия Бейхан Мехмед. Той уточни, че в тържественото събрание ще бъдат изнесени различни лекции за живота и делата на пророка, неговите послания за мир, братство и разбирателство. Ученици от Средното мюсюлманско училище в Момчилград с песни “иляхи” и стихове, посветени на пророка ще поздравят участниците.
Специални гости на проявата ще бъдат председателят на Висшия мюсюлмански съвет Шабанали Ахмед, зам.-председателят по религиозните въпроси доц. д-р Фикрет Караман и консултантът по религиозните въпроси към турското посолство в София Мазхар Билгин. За участие в събитието са поканени кметът инж. Хасан Азис и областният управител Иванка Таушанова. Организатор на проявата е Районното мюфтийство в Кърджали.
Бейхан Мехмед съобщи още, че Мюсюлманско Изповедание в Република България и Национален център по трансфузионна хематология организират Национална кампания за кръводаряване “Най-добрите сред хората са най-полезните за хората”(хадис). Кампанията се провежда в рамките на седмицата, посветена на Рождението на пророка Мухаммед, а преди да започне тържеството желаещите могат да дарят кръв.

Гюнер ШЮКРИ

Кърджаалъ хабер / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи