Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, април 06, 2010

Стрелба от американски хеликоптер по цивилни иракчани,видео от Ал Джазира ТВ !

Стрелба от американски хеликоптер по цивилни иракчани,видео от Ал Джазира ТВ !



In english language :

Video shows 'US attack' on Iraqis !



Скандален запис от стрелба срещу цивилни в Багдад

Скандален запис от стрелба срещу цивилни в Багдад !

06.04.2010 / 10:19

В интернет пространството се появи видеозапис, който изобличава американски военни в убийството на цивилни. Става дума за епизод от войната в Ирак, който се разиграва преди три години. Загинали са 12 души, сред които вероятно са двама служители на агенция Ройтерс. Материалът се появи на сайта Уикилийкс, който издирва секретни документи, за да разобличава правителствени и корпоративни злоупотреби. Според военни източници видеоматериалът е истински. До момента няма коментар от страна на Пентагона.

Това са кадри от рейд на американски хелокоптер Апачи в Багдад. Датата е 12 юли 2007 г. От Уикилийк твърдят, че техен източник им е предоставил видеоматериала кодиран и те са успели да разбият кода. От картината и разговора на пилотите с наземните служби се разбира, че те вземат група от хора за въоръжени иракски бунтовници и стрелят по тях с артилерийски снаряди. На следващите кадри се вижда как на мястото на обстрела пристига микробус. От него скачат хора, които се опитват да приберат ранените, и по тях също се стреля. Сред убитите има две деца. Почти сигурно е, че сред тях са и 22-годишният фотограф на агенция Ройтерс Намир Нур Елдийн и неговият шофьор Саид Чмах, за които се знае, че са загинали същия ден.

Данни за инцидента бяха огласени, но този видеоматериал досега не беше известен. Вътрешното разследване приема за адекватна реакцията на пилотите, които вземат оборудването на фотографа за гранатомет. Военните посочват, че понякога репортерите са трудно различими сред другите хора. Според хората от Уикилийк кадрите от Багдад разкриват едно непростимо поведение.

Джулиан асанж, основател на Уикилийк: "Този видеозапис ни показва действителността на съвременната война. Това не е виждано преди, когато нямаше такива съвършени и смъртоносни технологии."

Създателите на сайта Уикилийк се обявяват за пълна свобода на информацията в интернет и често са имали проблеми с властите в САЩ. През 2008 г. съд в Калифорния дори забрани сайта, но скоро забраната беше отменена.

Автор: Фани Аронова

Българска национална телевизия / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи