Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, април 27, 2010

И датчанките се забулват !

Малката русалка - без бурка !

Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: "Не" на бурките по улиците ни, казват повечето датчани

Датското правителство претърпя горчив провал с едно свое предложение за забрана на мюсюлманските одежди, забулващи лицето и тялото. Сега Копенхаген се опитва да утежнява с други средства живота на жените с бурка и никаб.

Според датското правителство жена, която не иска да показва лицето си, не бива да бъде допускана до учебни занятия и до изпити, нито пък да упражнява професия, която изисква контакт с други хора. Ако пък използва обществения транспорт с месечна карта, трябва да дава на шофьора възможност да провери самоличността й въз основа на снимката на картата.

Не са много жените в Дания, които се забулват по принудаBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Не са много жените в Дания, които се забулват по принуда

Мъжете-тирани на съд!

Според правителството в Копенхаген тежки наказания, с до 4 години затвор, трябва да бъдат налагани на онези мъже, които принуждават жените си да се забулват. Това е "символно законодателство", критикуват противниците на новите правила, като посочват, че досега не е имало нито един случай, в който пред съд да е бил изправен мъж, принуждавал жена си да носи бурка. Правителството обаче противопоставя аргумента, че освен наказанието законите имали също и сплашващо въздействие.

С лансираното първоначално от консерваторите предложение бурката и никабът да бъдат окончателно забранени в публичното пространство, правителството претърпя тотално корабокрушение, след като неговите собствени юристи обявиха проекта за противоконституционен. Също и либералният коалиционен партньор прояви скептичност, докато - съгласно демоскопските проучвания - мнозинството от датското население би приветствало евентуална забрана на бурката.

И датчанките се забулват

Едно изследване обаче постави нещата на правилното им място. Почти нито една жена в Дания не носи бурка, забулваща лицето и цялото тяло. Никаб, при който има само един процеп за очите, носят около 200 жени. Половината от тях са приели исляма датчанки, за които почти не се отнася аргументът, че са били принуждавани от мъжете си да носят мюсюлмански одежди. Новите правила не помагат също и на онези, които действително страдат под домашна принуда, критикуват противниците на закона, тъй като така тези жени биват тласкани още по-силно в изолация.

Радио "Дойче веле" / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи