Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

сряда, април 28, 2010

Бъдете с добри намерения,направете всичко с добри намерения и така ще спечелите задоволството на Всевишния !

Най-лесните пътища, с които се печели благодеяние !

Да спечелиш благодеяние не е толкова трудно, както предполагате. Дори можем да кажем следното: бъдете с добри намерения, направете всичко с добри намерения и така ще спечелите задоволството на Всевишния и всяко дело ще бъде благодеяние за вас.
Например искате да спечелите благодеяние, все едно давате милостиня? Тогава бъдете винаги усмихнати. Усмивката е милостиня. Пратеникът на Аллах повелява: “Усмивката на един вярващ към друг е милостиня.” Искаш ли греховете ти да бъдат опростени, както падат пожълтелите листа? Това изобщо не е трудно. Достатъчно е само да протегнеш ръка към човек, когото си срещнал, и да се здрависаш с него. Пратеникът повелява следното: “Когато двама вярващи се срещнат и се здрависат, то техните грехове отпадат така, както падат пожълтелите листа.” Искаш ли да дадеш най-добрата милостиня? И това не е трудно. Помири разсърдените. Стани мост за помирение между тях. Ето ти най-приемливата милостиня. По този повод Пратеникът на Аллах повелява: “Най-благодетелната милостиня е тази да застанеш между разсърдените и да ги помириш!” Желаеш ли помощта на Всевишния? Искаш ли да си под Неговата закрилата? Щом е така, и ти помагай на останалите, подкрепяй ги. Последният Пратеник повелява следното: “Аллах е помощник на раба си тогава, когато рабът помага на своя вярващ брат.” Искаш ли да бъдеш съвършен вярващ? И това не е трудно. Стига да не се сърдиш на никого. Хазрети Мухаммед, Аллах да го благослови и с мир да го дари, повелява: “Не е позволено на един вярващ да се сърди на друг повече от три дни.” Значи можем да се сърдим на някого най-много три дни. Повече от това не приляга на истинския вярващ. А ако ние искаме да бъдем добри вярващи, нашето сърдене не трябва да бъде и три дни. Желаете ли да спечелите милостта на Аллах? Щом е така, и вие бъдете милостиви и към хората, и към останалите живи същества. Пратеникът на Аллах повелява: “Няма милост за онзи, който не е милостив.” На този свят бъдете милостиви към всички, за да може в Съдния ден Аллах да бъде милостив към вас.
Какво ще кажете? Много ли е трудно да направите това, или е много лесно? Разбира се, че е толкова лесно... Щом е така, защо стоите... Нека усмивката ви бъде винаги на лицето. Протегнете ръка, за да се здрависате. Не се сърдете на никого и не оставяйте разсърден никого. Помирете всички свои приятели и познати. Помагайте на всички раби на Аллах. Бъдете милостиви към всички създания. Да, нека това бъде вашият характер и нека всички тези качества бъдат част от вас. По този всички ваши деяния ще ви носят награда. Ахмед Шахин

"Заман" / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи