Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, април 29, 2010

Българите са най-големите расисти !

Българите са най-големите врагове на ислямските забрадки в училище !

Новината на "Франс прес" съвпадна с острия дебат във Франция срещу този вид пребраждане на мюсюлманките.

Новината на "Франс прес" съвпадна с острия дебат във Франция срещу този вид пребраждане на мюсюлманките.

Reuters
Малко над половината европейци са против това в училищата да се носят забрадки, както изискват от момичетата и жените ислямските обичаи, но подкрепят окачването на разпятия.

От анкетираните в 12 държави в ЕС най-големите противници на пребраждането са българите - цели 84.3%, с което надминават французите (68.7%).

Това сочи испанско социологическо проучване, цитирано в сряда от Агенция "Франс прес".

От отговорилите на въпросника 52.6% са "против" или "категорично против" носенето на забрадки в класната стая, се посочва в анкетата, дело на BBVA, втората по големина банка в Испания.

Най-малка е съпротивата в Полша (25.6%) и Дания (28.1%).

За сметка на това 54.4% от анкетираните са подкрепили окачването на разпятия в класните стаи. В традиционно католически държави като Испания и Италия "за" тази мярка са се обявили, съответно, 69.9% и 49.3%.

Но те впечатляващо са изпреварени от Великобритания (77%) и Дания (78.8%).

Новината на "Франс прес" съвпада с разгорял се отново дебат във Франция и Белгия за това дали да се забрани носенето на крайните форми на женско ислямско облекло. Известно още като "никаб" или "бурка", то покрива цялото тяло до земята, носи се с черни ръкавици и оставя само тесен процеп за очите.

Тематично, допитването на банката е много по-широко. То е извършено сред 1500 души в Белгия, Великобритания, България, Дания, Франция, Германия, Гърция, Италия, Португалия, Испания и Швеция, както и в намиращите се извън ЕС Швейцария и Турция. Въпросите за пребраждането и разпятието са поставяни само на граждани от ЕС.

дневник / Минаре България

Уикипедия:

Расизмът, според ООН, е расова дискриминация спрямо личности, обществени групи, части от населението или групи хора, политика на преследване, унижаване, опозоряване, насилие, подстрекаване към вражда и омраза, разпространяване на опорочаващи сведения и нанасяне на вреди според цвета на кожата, етническата, религиозната или националната принадлежност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи