Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

неделя, декември 27, 2009

Висшият ислямски орган в Нигерия осъди опита за взривяване на самолета !

Висшият ислямски орган в Нигерия осъди опита за взривяване на самолета !

Автор: Димитър Пенков

Най-висшият ислямски орган в Нигерия осъди проваления опит за взривяване на американски самолет. Върховният съвет по ислямските въпроси обаче определи случилото се като изолиран случай. Генералният секретар на съвета Латиф Адегбайт не смята, че в страната съществува организирана ислямистка групировка, склонна към подобни актове на насилие.

Междувремеменно в интервю за телевизия Си Ен Ен холандският турист Джаспър Шуринга заяви, че е един от хората, помогнали за задържането и изолирането на нигериеца Умар Фарук Абдулмуталаб. Той разказа своята версия за събитията на борда на самолета.

Първо се чу изпукване, а около 30 секунди по-късно от лявата страна, откъм този човек, започна да се издига дим. Той беше запалил нещо, скрито в панталоните му и смятам, че тази течност или каквото и да беше, падна на земята и подпали две възглавници. Аз реагирах веднага, без да мисля. Изгорих ръцете си, защото се опитвах да угася огъня. След това много хора се опитаха да помогнат, заедно задържахме заподозрения и се приземихме невредими.

Холандецът каза, че Абдулмуталаб е пътувал сам и е бил спокоен. Затова някой трудно би си представил, че всъщност се опитва да взриви самолета.

бнр / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи