Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, декември 24, 2009

Християнския свят чества Коледните празници ! / Поздравления от председателя на ВНСТ Шахин и премиера Ердоган към християнския свят !

Поздравления от председателя на ВНСТ
Шахин и премиера Ердоган към християнския свят

Шахин и Ердоган поздравиха християнските граждани с настъпването на Коледа.

Изпратена 24.12.2009 11:41:24 UTC

Обновена 24.12.2009 11:41:24 UTC

Председателят на ВНСТ Мехмет Али Шахин и премиерът Реджеп Таип Ердоган поздравиха християнските граждани с настъпването на празника Коледа. В посланието си председателят на парламента Шахин пожела Коледните празници да допринесат за развитието на световната толерантност и културата за съвместно съжителстване,от които светът се нуждае в голяма степен. А премиерът Ердоган заяви,че празниците,проповядващи обич,взаимопомощ,мир и толерантност заемат важно място при утвърждаването на единството и солидарността на народа.
-
Християнския свят чества Коледните празници.

Кметове от Хатай посетиха по повод Коледа църквите в района.

Изпратена 24.12.2009 14:46:04 UTC

Обновена 24.12.2009 14:46:04 UTC

Делегация от местни кметове в община Искендерун окръг Хатай където религиозната толерантност е на най-високо ниво, обходи католическите и православни църкви в района за да честити Коледа.Отправени бяха послания за мир и братство между религиите. Кметът Фуат Гезгин заяви, че като хора водили мирно съвместно съществуване от 2-3 хиляди години по тези места ,приемат християнския празник като свой празник.

А свещеникът от православната църква Димитри Йълдъръм каза,че в тази страна всички живеят като братя и пожела Коледните празници да донесат на Турция мир,спокойствие и благоденствие. Католическият свещеник, италианецът Луиджи Падовеса от своя страна каза,че е от 5 години в Турция и че изпитва щастие от проявата на гостоприемство и доброжелателство от турските граждани.

Радио "Гласът на Турция" / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи