Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

събота, февруари 12, 2011

Българските мюсюлмани си избраха двама мюфтии

Българските мюсюлмани си избраха двама мюфтии

Автор: Александра Михайлова

© Снимка: БГНЕС
Мустафа Алиш Хаджи

Мустафа Алиш Хаджи беше единодушно преизбран за главен мюфтия. Той беше единствената кандидатура, подкрепена от делегатите на извънредната мюсюлманска конференция. На въпрос дали сега ще бъде регистриран от съда, той отговори "Ако е казал Аллах, ще бъдем регистрирани".

Няма съдебно решение, според което Недим Генджев е председател на Висшия мюсюлмански съвет, каза Мустафа Хаджи преди откриването на конференцията за провеждането, на която са се подписали 213 хиляди мюсюлмани. На нея трябва да бъде избран нов главен мюфтия.

Форумът започна с четене на приветствени писма от президента Първанов и от премиера Борисов. На форума присъстват и няколко посланици, депутати от ДПС. Американският посланик Джеймс Уорлик каза, че се надява, разделението в мюсюлманската общност у нас да се спре и хората да могат сами да решават кои са техните лидери. Той каза, че е тук да подкрепи мюсюлманската общност в България.

Друг нов главен мюфтия обяви, че е избран днес председателят на Висшия мюсюлмански духовен съвет Недим Генджев. Това е Али Байрактаров.

бнр / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи