Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

сряда, февруари 09, 2011

Един от героите на египетската революция

08. 02 .2011

Уаил Гунеим

Един от героите на египетската революция

Все повече се налага мнението, че египетската революция е продукт на искрения, младежки порив за свобода, социална справедливост и омразата към диктатурата и човешкото унижение. Очевидно лидерите на този социален бунт са младежите, на които са омръзнали бюрократичните подходи на традиционната опозиция и празнодумието на техните ръководители.

Настоящите преговарящи с вицепрезидента генерал Омар Сюлейман нямат нищо общо с движенията, които запалиха фитила на революцията. Става въпрос за хората от социалните мрежи от опозиционните движения „Движението 6 април”, „Кифая”, „Всички сме Халид Саид” и други.

Не е известна самоличността на създателя на Фейсбук страницата „Всички сме Халид Саид”, чиито призиви се възприемат като първата искра на египетската „интифада”. Дълго време той призовава за наказание на убийците на египетския младеж Халид Саид, издъхнал след мъчения в египетската полиция. В същото време подкрепящите въпросната страница набъбнаха до половин милион.

Редица анализатори считат, че истинският създател на тази страница е Уаил Гунеим. Младежът изчезна в непосредствено преди обявяването на „деня на гнева” – 25 януари. От тогава е неговото последно съобщение в мрежата Туитър. То гласи следното: „Молете се за Египет! Разтревожен съм, тъй като изглежда, че правителството подготвя престъплението „война на демонстрациите” (петък). Ние сме готови за смъртта.”

Антиправителствени активисти разпространяват клип в Тиутър, на който се вижда отвличането на Гунеим от агенти на египетските тайни служби. В същото време неговото семейство отрича лицето, което се вижда на клипа, да е техният близък.

Уаил Гунеим е роден през 1980 г. Бакалавърската му степен е по счетоводство от Каирския университет. През 2007 г. завършва и магистърска степен по бизнес администрация в Американския университет в Кайро. Впоследствие си намира работа в представителството на „Гугъл”. По-късно става директор на отдел продажби на търсачките и електронната поща (gmail.com) за Египет и страните от Северна Африка. Работи и в отдела за арабизиране на продуктите на „Гугъл”, в тясно сътрудничество с местни специалисти по високи технологии.
Самата компания „Гугъл” разпространи съобщение за изчезването на своя служител няколко дни, след като в дирекцията за него нямаше никаква информация.

ориентбг.инфо / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи