Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, септември 10, 2010

Пастор Джоунс не се бил отказал да гори Корана

Пастор Джоунс не се бил отказал да гори Корана

Превод на Свещения Коран

Превод на Свещения Коран

The Holy Kuran

Вълна от недоволство сред мюсюлманските държави срещу намерението на духовника

Пастор Тери Джоунс заплаши, че може да не изпълни обещанието си да не гори екземпляри на Корана, съобщава АФП. Джоунс и неговата църква обявиха, че на 11 септември ще изгорят 200 броя от Корана, с което предизвикаха бурна реакция по света.

В четвъртък пасторът заяви, че след като е получил уверение за отмяната на строежа на джамия на мястото на съборените при атентата нюйоркски небостъргачи, се е отказал от намерението си да изгори публично свещената за мюсюлманите книга. От своя страна авторите на проекта за строеж на джамия на „Кота нула” опровергаха информацията, че са се отказали от строежа. Малко след тази новина дойде опровержение за постигнато споразумение, което отново предизвика напрежение във връзка с разрушителните намерения на пастора от град Гейнсвил, щата Флорида.

Междувременно бивши последователи на пастор Тери Джонс го обвиниха, че е експлоатирал труда им. По думите на бивши членове на неговата енория, той ги е използвал като неплатена работна ръка в своята мебелна фабрика. Известно е, че Джонс има къща за 300 хил. долара в щата Луизиана и вила във Флорида, а в същото време неговите работници „от християнско смирение” живеят в домове с ниски наеми.

Намерението на пастора да изгори 200 екземпляра от Корана в последния ден от свещения за мюсюлманите медец Рамазан предизвика гнева на мюсюлманските държави. Днес хиляди афганистанци излязоха на протест пред малка база на НАТО в отдалечения северозападен град Фейзабад срещу намерението на пастор Джоунс за изгори Корана. Един от демонстрантите, които са хвърляли камъни срещу базата, е бил застрелян, съобщи говорител на местната афганистанска полиция.

Към недоволството на мюсюлманските държави се присъедини и американският президент Барак Обама. „Това може да увеличи набирането на хора, които ще желаят да се самовзривят в американски или европейски градове”, предупреди държавният глава на САЩ. Сходно мнение изказа и иракският премиер Нури ал Малики. “Това може да бъде използване като претекст за извършването на още убийства”, се посочва с изявление, разпространено от кабинета му.

Лидерът на държавата с най-голямото мюсюлманско население на света, индонезийският президент Сусило Бамбанг Юдойоно предупреди, че плановете на американския пастор да изгори Корана заплашват световния мир, предаде АФП. „Това заплашва света и международната сигурност. Това е нещо излагащо на опасност хармонията между религиозните хора”, каза той в телевизионно обръщение по случай края на свещения мюсюлмански месец Рамадан.

Афганистанският президент Хамид Карзай каза, че американският пастор „дори не трябва да си помисля” да гори Корана, предаде АФП. „Чухме, че в САЩ пастор е решил да оскърби Корана. Въпреки, че чухме, че те няма да направят това ние им казваме дори да не си помисля за такова нещо”, каза Карзай.

Съедините щати предупредиха своите граждани по цял свят за възможна опасност от демонстрации, придружени с насилие, ако църква във Флорида изгори копия на Корана. Държавният департамент съобщи, че отправя сигнал към пътуващите за „предупреждение към американските граждани за потенциални антиамерикански демонстрации в много държави в отговор” на плановете на църквата, предаде АФП.


Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи