Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, септември 10, 2010

В бедстващ Пакистан посрещат Рамазан байрам

В бедстващ Пакистан посрещат Рамазан байрам

Стотици хиляди хора в Пакистан посрещнаха свещения за мюсюлманите празник Рамазан байрам в палаткови лагери и в полуразрушени къщи. Независимо от международната подкрепа, положението след наводненията в страната остава критично. Храната и питейната вода не достигат. Над 3 милиона деца са застрашени от болести.

Преди два месеца тук е имало полета и села. Сега всичко е под вода. На места нивото й надхвърля метър и половина. За някогашния живот в провинция Синд напомнят само полуразрушените къщи. Хората, които са се престрашили да се върнат в домовете си, са попаднали в истински ад. Храната отдавна е свършила и сега единственият начин да се сдобият с продукти от първа необходимост е да се доберат до някой пункт. Лодките, обаче, са малко. Така че хората трябва да преплуват десетки километри до заветните помощи.

Пакистанец: "Вижте раните по краката ми."

Независимо от международната подкрепа възстановяването на страната е много бавно. В провинция Синд вече са изпратени строителни екипи, които поправят отнесените от водната стихия мостове и пътища. За много хора завръщането през следващите месеци е немислимо.

Семейството на тази жена от два месеца живее в импровизирана палатка. Къщата им е залята и едва ли скоро ще могат да се приберат.

Валери Амос, зам.-генерален секретар по хуманирни въпроси към ООН: "Бедствието продължава. Това, което ме притеснява е, че средствата започват да свършват."

Хората в Пакистан, обаче, не губят надежда. Животът там наистина продължава, макар и в извънредни условия. В някои палаткови лагери вече започна учебната година. Базата е импровизирана, но важното е, че не липсва ентусиазъм.
Автор: Б. Бонева

бнт / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи