Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, септември 20, 2010

Меркел зове:с Немците да свикват,ще има още джамии

Снимка:Гърдите на Меркел по време на избори като примамка за избирателите.

Меркел зове:
Немците да свикват, ще има още джамии
Който иска да живее в Германия, трябва да е толерантен

Германската канцлерка Ангела Меркел призова немците да свикват с мисълта, че градовете в Германия ще продължават да променят облика си заради живеещите в страната имигранти. И в страната ще се появяват все повече джамии. На канцлерката е зададен въпрос дали след като в Швейцария чрез референдум беше забранено издигането на минарета, тя не се опасява, че в Германия може да се формира политическа сила, която да отхвърля разпространението на исляма в държавата. "Вече казах, че джамиите повече от преди ще стават елемент от градския ни пейзаж. Нашата конституция защитава свободата на вероизповеданията", посочи Меркел в голямо интервю в авторитетния в. "Франкфуртер алгемайне цайтунг".
Можем да живеем заедно в обстановка на взаимно уважение и толерантност единствено върху основата на конституцията, подчерта шефът на германското правителство. Тя посочва, че всеки, който би искал да живее в Германия, трябва да се съобразява с това. Според Меркел в продължение на много години отношението на немците към имигрантите се е определяло от илюзии. Много положения в интеграционната политика на германската държава са се оказали неправилни. Тя призовава към открита дискусия за недостатъците в интеграционната политика.
Интеграцията на преселниците е задача на коренното население, подчертава още Меркел. Обаче към имигрантите, които не желаят да се интегрират, трябва да се подхожда "с цялата строгост", смята канцлерката.

стандарт / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи