Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, септември 10, 2010

Протест срещу плановете на американски пастор да изгори на 11 септември екземпляр от Корана се състоя в пакистанския град Мултан

Мюсюлмани протестират срещу плановете за изгаряне на Корана

Превод на Свещения Коран

Превод на Свещения Коран

The Holy Kuran

© Снимка: БГНЕС

Афганистански мюсюлмани участват в молитва край джамия

Протест срещу плановете на американски пастор да изгори на 11 септември екземпляр от Корана се състоя в пакистанския град Мултан. В протеста участваха 600 души, сред които политици и духовници от 4-милионния град, разположен в централната част на Пакистан. Те скандираха: "Смърт на Америка" и обещаваха, че ще дадат живота си, но няма да допуснат някой да се гаври с Корана.

В съседен Афганистан протест имаше в северната част на Кабул, в който участваха няколкостотин души, както и в провинциите Фарах, Гор, Херат и в Бадахшан. Най-драматичен беше протестът пред база на НАТО в Файзабад, столицата на провинция Бадахшан, където един човек беше убит. Случилото се се разследва от силите на НАТО в Афганистан.

В Техеран президентът на Иран Махмуд Ахмадинеджад заяви, че намерението на американския пастор да изгори екземпляри от Корана е ционистки заговор. "Подобни действия ще ускорят поражението и падението на ционистите и на техните защитници, които са поели по наклонената плоскост на изчезването", заяви иранският президент на среща с ръководители на Ислямската република, на която присъства и върховният ирански духовен лидер аятолах Али Хаменей.


Франс прес и ИТАР-ТАСС / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи