Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, септември 02, 2010

Премиерът Бойко Борисов се срещна с Недим Генджев и Мустафа Хаджи

Премиерът Бойко Борисов се срещна с Недим Генджев и Мустафа Хаджи

02 септември 2010

София. Министър-председателят Бойко Борисов се срещна днес с председателя на Висшия мюсюлмански духовен съвет Недим Генджев и бившия главен мюфтия на мюсюлманите в България Мустафа Алиш Хаджи. Това съобщиха от правителствената информационна служба.
Повод за срещата беше породилото се напрежение в мюсюлманската общност след влязлото на 12 май в сила решение на Софийския апелативен съд, потвърдено от Върховния касационен съд. С него решенията на Националната мюсюлманска конференция от 2008 г. бяха прогласени за нищожни, а вписването на Мустафа Алиш Хаджи като главен мюфтия и представител на Мюсюлманското изповедание – заличено.
По време на разговора двете страни изказаха искрената си благодарност към премиера Борисов за възможността за лична среща и представиха пред него позициите си по казуса. Беше обсъдена възможността за организиране на нова и легитимна Национална мюсюлманска конференция.
„Държавата не може и няма да се намесва в работата на съдебната система, нито ще взема страна по казуса”, заяви министър-председателят. Според него е важно да се намери по-бързо разрешаване на въпроса, с оглед гарантиране спокойствието и правата на българските граждани. „Конфронтацията не е полезна за никого. Надявам се и двете страни да направят своите отстъпки в името на едно бъдещо обединение”, допълни Бойко Борисов.

иаф / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи