Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

неделя, май 23, 2010

Рима Факих влезе в историята като първата жена от арабски произход,първата жена имигрант и първата мюсюлманка,удостоена с титлата „Мис САЩ“ !

Хубавици,забъркани в стриптийз,дрога и расизъм !

Александър Томов

Най-големите гафове на конкурсите за красота в САЩ !

Хубавици, забъркани в стриптийз, дрога и расизъм

Снимка: БГНЕС

Рима Факих влезе в историята като първата жена от арабски произход, първата жена имигрант и първата мюсюлманка, удостоена с титлата „Мис САЩ“ (конкурс, различен от „Мис Америка“). Цял Ливан празнува заедно с красавицата. Но веднага след като короната беше поставена на главата на Факих, се появи компромат за нея.

Преди три години брюнетката от Мичиган участвала в конкурса за танц на пилон „Стриптийзьорка 101”, организиран от местно радио. Изведнъж гръмна възмущение, че това е неморално и титлата на 23-годишната красавица трябва да бъде отнета. Странно, но на появилата се снимка от пилон-шоуто в Детройт Рима Факих е облечена, докато по време на един от етапите на "Мис САЩ" се показа пред цялата страна с впечатляващо изрязан бански костюм.

Но ето че скандалът е налице и организаторите на „Мис Вселена“, където родената в Ливан Факих трябва да представя Съединените щати, поискаха пълно разследване по случая.

Скандалите обаче така или иначе са неразделна част от конкурсите за красота навсякъде по света, но в САЩ просто нямат равни.

През 1983 година популярната днес с успешната си музикална, кино- и телевизионна кариера Ванеса Уилямс става първата афроамериканка с титлата "Мис Америка". Само година по-късно обаче голи снимки на Уилямс, заснети преди спечелването на конкурса, се появяват в еротичното списание Penthouse. Неизбежно красавицата сдава короната.

Случилото се с Ванеса Уилямс повдига отново въпроса за расизма по време на конкурсите за красота. Всъщност до 1970 година на повечето подобни форуми не се допускат цветнокожи жени. Така нареченото Правило №7 гласи, че участничките трябва да са „в добро здраве и от бялата раса”.

Десетилетия по-късно (2007-а.) Кристина Силва завежда дело за половин милион долара по обвинение в расизъм срещу организаторите на „Мис Калифорния“. Силва твърди, че цветът на кожата й е причината да й отнемат титлата, а не грешка в преброяването на гласовете, каквато е официалната версия. В крайна сметка година по-късно красавицата оттегля доброволно иска си.

Един от най-впечатляващите скандали по време на „Мис Америка“ обаче определено е нахлуването на 400 феминистки по време на церемонията през 1968 година. Скандирания „Не е ли сладка, печели от плътта си” („Ain't she sweet, makin' profit off her meat”), коронясване на овца на подиума и хвърляне в импровизиран контейнер на престилки, парцали и козметика втрещяват публиката.

Само водещият – певецът Берт Паркс, демонстрира хладнокръвие. На въпрос „Какво щяхте да направите, ако някоя от демонстрантките беше щурмувала сцената, докато пеете?”, той отговаря: „Щях да я сграбча за гърлото и да продължа да пея!”.

Друг мъж, който с годините стана символ на конкурсите за красота – Доналд Тръмп, не показа подобна твърдост спрямо победителката в „Мис САЩ 2006“ Тара Конър. Като съсобственик на правата на конкурса, Тръмп привиква в офиса си Конър, която след победата се отдава на разгул – секс, наркотици и рокендрол в буквалния смисъл.

Всички очакват, че безбройните скандали и постоянното присъствие на Конър в жълтите издания ще доведат до отнемане на короната. Но не! С прочутата реплика: „След като говорих с нея, видях не само хубава жена, но и хубаво сърце”, мултимилионерът оставя Тара Конър на върха, а тя провежда успешно лечение на зависимостта си към кокаина и алкохола.

Дори милосърдният Тръмп обаче не може да спаси бившата "Мис Калифорния" Кари Прежан. На конкурса „Мис САЩ 2009“ блондинката откровено заяви, че подкрепя само хетеросексуалните бракове на въпрос за брачните съюзи между гейове. Въпросът беше зададен от члена на журито Перез Хилтън, който не крие своята хомосексуалност. Впоследствие Прежан остана на втора позиция и обвини журито в сексизъм. Медиите раздуха историята и лошият имидж за целия форум беше налице.

И така изненадващо в интернет се появиха голи снимки на Прежан от тийнейджърските й години. Поводът беше налице и красавицата остана дори и без титлата си "Мис Калифорния".

Безспорният хит обаче е 23-годишната Лаура Зунига, която два месеца след триумфа в Мис „испаноговоряща” Америка попада в ареста като част от престъпна група за рекет, наркотрафик и пране на пари. Полицията задържа Зунига, приятеля й и още шест души с няколко незаконни пистолета, полуавтоматични пушки и 53 хиляди долара в брой.

Наричана „Мис Нарко“ заради връзките си с мексиканския подземен свят, хубавицата отрича всички обвинения и твърди, че с компанията й отивали на пазар в Боливия и Колумбия. Интересно, какво ли ще си купуват въоръжени и с 50 хиляди долара в брой от световната столица на кокаина?

д.бг / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи