Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

четвъртък, май 13, 2010

Гръм удари джамията в Разград !

Гръм удари джамията в Разград !

13.05.2010

Мълния порази джамията "Ахмед бей" в Разград. Бурята се разразила през нощта. Гръмотевицата ударила минарето и в целия двор се разхвърчали отломки от камъни.

По минарето, високо 21 метра, има поражения на три места и при леко земетресение или силен вятър, може да се срути, каза районният мюфтия Мехмед Аля. За да бъдат поправени щетите е необходимо камъните да се демонтират и после да се пренаредят отново. Единственият действащ мюсюлмански храм в Разград е построен през 1447 г. Сградата е паметник на културата и затова мюфтийството ще кандидатства за средства от държавата за укрепване на минарето.бнт

Минаре България

Гръм удари джамията "Ахмед бей" в Разград !


Автор: Марина Бенова - кор. на БНР в Разград

Мълния е поразила минарето на джамията "Ахмед бей" в Разград по време на разразилата се тази нощ над града силна гръмотевична буря. Нарушена е целостта на каменната конструкция над терасата на минарето и съществува реална опасност при нова буря или леко земетресение, тежащата тон и половина куполна част да се срути, каза районният мюфтия Мехмед Аля.

От мюсюлманското настоятелство са подали сигнал за инцидента на тел.112 и след като бъде изготвен констативният протокол за щетите, ще се търси спешно финансиране от държавата, за да бъде укрепено минарето.

Джамията "Ахмед бей" е единственият действащ мюсюлмански религиозен храм в Разград. Тя датира от средата на ХV век и е със статут на паметник на културата с национално значение.бнр

Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи