Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, май 11, 2010

Германците и бурката:50 на 50 !

Германците и бурката:50 на 50 !

с европейските ценности?" border="0">
Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Бурката - в противоречие
с европейските ценности?

Докато френският парламент вече обсъжда резолюция за забрана на цялостното забулване на обществени места, германските политици не се интересуват особено от тази тема. За разлика от населението...

И в Белгия вече забраниха носенето на бурка и никаб на обществени места. Става дума за афганистанската бурка, която забулва жените дотолкова, че имат само малък, зарешетен прорез, през който могат да гледат, както и за арабския никаб, който представлява воал с пролука само за очите. В Германия те са разрешени и могат да бъдат видяни навсякъде по улиците.

Само 100 забулени жени в цяла Германия

са за забрана на бурката" width="194" border="0" height="143">Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: 50 на сто от германците
са за забрана на бурката

Колко жени носят бурка в Германия? Отговорът на този въпрос е неточен, тъй като съществуват само приблизителни преценки: Централният съвет на мюсюлманите, една от по-големите мюсюлмански организации в Германия, изхожда от предполагаеми 100 жени в цялата Федерална република.

Сред политиците забраната на пълното забулване не е сред актуално дискутираните теми. Депутатът от партията на свободните демократи Серкан Тьорен е сред малцината, които се обявяват твърдо за забрана на бурката. Самият той е от мюсюлмански произход:

"Мисля, че не е важна цифрата. Важен е всеки отделен случай. Точно както е и при темата за браковете по принуда и обрязването на млади мюсюлмански девойки в Африка. И по отношение на бурката трябва да кажем: религиозна свобода - добре, но не без граници."

Германците - раздвоени по отношение на бурката

Тьорен, който е говорител по въпросите на интеграцията на парламентарната си фракция, е на мнение, че държавата трябва да се наложи срещу традицията. Другояче гледа на нещата Мехмед Килич, интеграционно-политическият говорител на Зелените в Бундестага. Той смята, че Германия не трябва генерално да забранява пълното забулване:

"Първо: нашата конституция няма да позволи такава забрана. И второ: дори бурката да не ми харесва лично, трябва да съм в състояние да приемам и други представи за нещата в едно демократично общество", казва Килич. Сред населението цари подобно раздвоение: според анкета на "Файненшъл Таймс Германия" 50 на сто от германците са за забрана на бурката.

Автор: М. Бьолингер, В. Шопов

Редактор: Д. Попова-Витцел

дв / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи