Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

неделя, май 30, 2010

Районни мюфтии и имами заплашиха с протести заради решението на Върховния касационен съд да възстанови Недим Генджев за председател на ВМС !

Мюфтии и имами плашат с протести !

Районни мюфтии и имами заплашиха с протести заради решението на Върховния касационен съд да възстанови Недим Генджев за председател на Висшия мюсюлмански съвет. Представители на досегашното ръководство с главен мюфтия Мустафа Хаджи предупредиха за това в предаването "Сеизмограф" на bTV.

Мюфтиите не приемат Генджев, защото през 2006 откраднал 1 милион от сметките на мюфтийството, а миналата година се опитал с фалшиви документи да продаде имота в Малинова долина, отреден за Ислямски център.

"Как да приемем човек, който никога не е бил избиран с легален вот от мюсюлмани. През 1987 Генджев е назначен за главен мюфтия от другаря Тодор Живков”, каза Хюсеин Бекир, имам.

От новото ръководство обясниха, че изборът на Мустафа Хаджи за главен мюфтия е нелегитиммен, защото е станал с фалшифицирани документи. По думите им предстоят обвинения заради документално престъпление.

"Ислямът категорично осъжда лъжата като най-тежкото престъпление. Да се избира един водач, който да ръководи една религия с лъжа, с подправяне на устави и т.н. нормално мислещ човек не може да приеме това нещо”, каза Ариф Караибрахимов, зам.главен мюфтия от новото ръководство.

Недим Генджев възнамерява да направи пълна ревизия за последните 8 години. Щял и да пререже пъпната връв между мюфтийството и ДПС.бтв

Бг Таймс

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи