Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

петък, май 14, 2010

Ислямска партия и в Германия - „Съюз за обновление и справедливост” (СОС) !

Май 2010
парламентът на Северен Рейн

Ислямска партия и в Германия

След регистрацията на партията „Мюсюлмани на Дания” в края на 2009 г., съществуването на подобни политически субекти в Белгия и Нидерландия, а сега и една в провинция Северен Рейн в Германия, даде зелена светлина на политическа формация, обединяваща част от местното ислямско малцинство.

Седемнадесет кандидати за участие в надпреварата за попълване на местния парламент в провинция Северен Рейн ще излъчи партията „Съюз за обновление и справедливост” (СОС). На 9 май 2010 г. избирателите в тази германска правинция ще избират местните законодатели измежду представителите на 40 политически партии.

СОС бе създадена през февруари 2009 г., но официално бе регистрирана на 30 март 2010 г. от министерството на вътрешните работи на провинцията. Зад новия субект застанаха германски граждани от турски и арабски произход, които събраха необходимите подписи за легитимирането на партията. В програмата на СОС е записано, че формацията отстоява интересите на германското ислямско малцинство, става инструмент на тази конфесионална група за участие в местния политически живот, както и че има намерение да даде своя принос в изработването на законодателството на провинция Северен Рейн и на германската държава. На практика създателите на СОС заявяват своите аспирации, че партията е отворена към всички социални прослойки в страната, за които е важна социалната солидарност.

Източници от местната ислямска общност коментират, че платформата на новата формация е концентрирана върху пет основни области, а именно: образование, семейство, икономика, интеграция и сигурност. Авторите на документа призовават за премахване на всички форми на неравенство в образователния процес, като акцентът се поставя върху възможността децата на имигрантите и малцинствените групи да получат по-големи възможности за достъп до средните училища. Освен това се призовава за по-сериозни санкции заради подбуждането на омраза на етническа, религиозна и полова основа. Категорично се призовава да се забрани легализирането на браковете между лица от един и същи пол.

Подобно на сходните политически партии в посочените западноевропейски държави, създателите на въпросната формация не посочват какви ще бъдат евентуалните връзки на субекта с родината-майка. Не са конкретизирани също източниците на финансиране и най-вече дали ще бъдат субсидирани от неправителствени организации от ислямските държави.ориентбг.инфо

Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи