Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, юли 09, 2007

Брюксел разработва единна стратегия за борба с радикалния ислям

Фратини разпрати на страните членки въпросник за мерките, които предприемат

Еврокомисарят по правосъдие и вътрешен ред Франко Фратини разпрати на страните - членки на ЕС, специален въпросник, който цели да установи политиката на 27-те по отношение на мюсюлманите, които живеят в тях. Инициативата е във връзка с планираното въвеждане от Брюксел на безпрецедентни мерки за борба с тероризма на територията на ЕС. Въпросникът, който съдържа 18 точки и е бил видян предварително от авторитетното електронно издание EUObserver, има за цел да установи степента на борба с радикалния ислям в отделните държави.

"За съжаление с една от големите световни религии, исляма, се злоупотребява, за да бъде подхранена нова тоталитарна идеология, която е предизвикателство за нашия начин на живот", заяви Фратини преди дни при представянето на новите мерки за борба с тероризма. Той допълни, че целта им е да бъде защитено мирното мюсюлманско население, което е най-потърпевшо от радикализирането на исляма.

Страните членки ще трябва до септември да попълнят въпросника и да обяснят как финансират религиозните училища, как извършват адекватно наблюдение над дейността им, какви конкретни мерки са предприели, за да предпазят медресетата, в които се обучават младежите, от навлизането на крайни идеи в тях, както и как гарантират намаляването на достъпа на потенциално опасни лица до образование, което ще им осигури знания по химия, биология и ядрена физика, които впоследствие могат да използват за разработването на оръжия. След като анализира отговорите на 27-те, Еврокомисията ще излезе в началото на следващата година с единна стратегия за борба с радикалния ислям на територията на съюза.

Междувременно Би Би Си публикуване изследване, според което едва 8% от имамите във Великобритания са родени на Острова, а английският е майчин език едва за 6 на сто от тях. По-голямата част от религиозните лидери пристигат от Пакистан, Бангладеш и Индия. "Внасянето" на имами от страни, изповядващи по-радикални форми на исляма и обучаващи в тях мюсюлманските младежи, е сочено от анализатори като една от най-сериозните опасности за Европа.
("Дневник",08 юли 2007)

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи