Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

сряда, юли 04, 2007

Западна журналистка, приела исляма, започна работа в ирански тв канал

Британската журналистка Ивон Ридли, която през 2001 г. преживя 11-дневен плен при талибаните в Афганистан, стана водеща на програма по иранския канал Прес ТВ. Тя ще води коментарното предаване „Актуални теми”.

Телевизионният канал Прес ТВ се финансира от иранското правителство и предаваният в него са на английски език. Президентът Махмуд Ахмадинеджад нарече канала „подиум за тези, които уважават истината, за мюсюлманите от целия свят”.

Повече от 30 години Ивон Ридли е работила във водещите британски медии. През есента на 2001 г. тя попадна в плен на талибаните, когато нелегално проникна на територията на Афганистан. По това време Ридли работеше за британското издание „Сънди експрес”. В плен тя прекара 11 дни, след което беше освободена.

През 2003 г. журналистката прие исляма. Но и сега тя не престава да твърди, че религиозните й убеждения не са повлияли на решението й да работи за иранския канал. „Моето предаване има светски характер и моята религия няма към него никакво отношение”, каза Ридли, подчертавайки, че се е уморила от западната пропаганда. Телевизионната водеща твърди още, че предаването й не се цензурира и „че не може да се поставя под съмнение съществуването на свобода на мненията в Иран”
(Mediapool,4 Юли 2007 г.)

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи