Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

вторник, октомври 18, 2011

Енорийският свещеник отец Петър и районният мюфтия Бейхан Мехмед дадоха пример за етническа и верска толерантност
Поп и мюфтия призовават за толерантност по време на вота

18-10-2011

Енорийският свещеник отец Петър и районният мюфтия Бейхан Мехмед дадоха пример за етническа и верска толерантност. Мюсюлманският духовник посети християнския си колега заедно с членове на Младежкото ДПС и подари цял чувал зърно за гълъбарникът на църквата. От своя страна отец Петър дари Бейхан Мехмед с два снежнобели гълъба, символ на мира и разбирателството между двете религии в града. Заедно с младежите от ДПС те нахраниха множеството гълъби.

С този скромен знак ние искаме да подчертаем, че желаем политическа и етническа толерантност по време на местните избори. Призоваваме хората от различни формации да не насъскват гражданите един срещу друг, за да не се получи втора Катуница, каза отец Петър. Районният мюфтия Бехан Мехмед сподели, че се завръща от Америка, където е гостувал на религиозните общности. През цялото време мислех за моя приятел отец Петър и му донесох скромен подарък, каза за Кърджали бг вести духовникът.

Кадир Мустафов от МДПС сподели, че са нарекли тази проява „Толерантност”. Той напомни че преди няколко месеца членове на неговата организация са боядисали пейките в двора на църквата и джамията с благословията на свещеника и мюфтията.

Георги Кулов

http://www.kardjali.bgvesti.net / Минаре България

:::

Хасан Азис дари озвучаване на църквата „Св.Георги"

Инж. Хасан Азис дарява озвучаване на централната градска църква „Св.Георги” в Кърджали. Това бе огласено по време на неделната литургия, на която присъства и инж. Хасан Азис. „Радвам се, че вече и църквата няма да има проблем с озвучаването, защото в нашия град – столица на толерантността, искаме да се чува ясно и гласа на църквата”, каза инж. Азис. „Преди години ние засадихме едно дърво, което започна да дава своя плод, а именно това е разбирателството между хората в този град”, посочи в поздравлението си към присъстващите в храма той.
„Единствено Хасан Азис, от всички претенденти за кмет на Кърджали уважи миряните на неделна литургия. През изминалите осем години той винаги показваше, че е кмет на всички кърджалийци”, заяви отец Петър Гарена.
По време на втория си мандат кърджалийският градоначалник реши проблема с художественото осветление на джамията и църквата в Кърджали. Сега и двата храма решават проблемите си с озвучаването.

Кърджаалъ хабер / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи