Kur’an-ı kerim (sesli ve yazılı)

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret
AL JAZEERA TV,ONLINE HERE !!!

evet

Minaret news,BG

Тhe voice of minaret

Тhe voice of minaret
Тhe voice of minaret

понеделник, октомври 24, 2011

Смокинята и маслината подтикнали към Ислям


Смокинята и маслината подтикнали към Ислям

Таха Ибрахим Халифа - професор – академик по народна медицина и билколечение при университета Ал-Азхар разказва следното за Металотионеин (Metallothionein).

Металотеонеинът е елемент, който се отделя в малки количества от мозъка на човека и животните. Той представлява белтък съдържащ сяра и по тази причина лесно се свързва с цинка, желязото и фосфора. Металотеинеинът е важен елемент за жизнеността на организма, в частност намалява холестерола в организма, спомага за по-доброто усвояване на храната, укрепва сърдечната дейност и нормализира работата на дихателните органи.
Отделянето на този елемент от организма започва в периода от 15 до 35 години и се прекратява когато човек навърши 60 години.
Установявайки това японските учени започнали да изследват състава на различните разстения и билки с надеждата да открият този вълшебен елексир на младостта.
Най-накрая достигнали до извода, че този елемент се съдържа само в два вида разстения – смокинята и маслината.
Правилно е казал Аллах в Свещения Коран
1.Кълна се в смоковницата и в маслината,
2.и в Синайската планина,
3.и в [Мека] този град на сигурност
(Всевишният Аллах отправя клетва в името на смоковницата и маслината символ на
Палестина, където е бил изпратен с пророческа мисия Иса; в името на Синайската планина мястото, където Аллах е говорил на Муса; и в името на Мека града, където е роден и е проповядвал Пратеника на Аллах Мухаммад, мир на всички тях.)
4.Ние сътворихме човека с превъзходен облик.
5.После го отхвърляме най-унизен от унизените,
(Сред живите създания във Вселената човекът има най-превъзходен облик и е дарен с
разум. Тогава, ако той не изпълнява дълга си към Аллах и е неверник, се превръща в най-
унизения и наказанието му съответства на неговото превъзходство.)
6.освен онези, които вярват и вършат праведни дела. За тях има безспирна награда.
7.И какво тогава те кара [о, човече] да взимаш за лъжа Възмездието?
8.Не е ли Аллах Най-мъдрият съдник?
Да се поразмислим върху клетвата на Всевишния Аллах за смокинята и маслината и връзката им с човешкото здраве, който той е създал в най-прекрасен вид.
След като станало известно, че металотионеин може да се получи от смокиня и маслина се разбрало, че използването само на едното от тях не води до желания резултат. Откривайки това японските учени започнали да изследват какво е най-благоприятното съчетание от двата плода, за да се получи желания резултат. В крайна сметка се установило – една смокиня и седем маслини.
Запознавайки се с тези резултати от изследването професор Таха Ибрахим Халифа започнал да търси в Свещенния Коран какво е споменато за тези два плода. Резултатът бил поразителен – оказало се, че в Корана думата смокиня се среща само един път, докато маслина шест пъти и още в сура Вярващите, айет 20 .и [маслиново] дърво, което никне в Синайската планина. То дава мазнина и препитание за хранещите се. Професорът изпратил всичко това на японските учени и те на свои ред се уверили, че това което те са открили е било известно на мюсюлманите още преди 1427 години. След всичко това ръководителя на научно-изследователската група обявил, че приема исляма и предал авторските права на научното откритие на професор Таха Ибрахим.

http://genmuftibg.net / Mинаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Апелативният съд обяви за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи - 20 април 2011 г.

Web Portal Turkey


СОДУ "Нювваб" гр. Шумен

Последователи